Soulfly свириха за четвърти път в България като отново залата бе претъпкана. Този път събитието се проведе в столичната зала Универсиада на 15 март. Перфектно организираният от „Строежа" концерт, бе посетен от близо 3000 метални фена.

Без закъснение точно в 19:00 часа на сцената се качиха родните Artery. След кратко 30 минутно изпълнение и топло посрещане, дойде ред и на следващата подгряваща група. Subscribe, не много позната банда на родната публика, даде всички от себе си пред българските почитатели на тежката музика.

Трети на сцената излязоха англичаните Sensor, които в продължение на 40 минути не оставиха хората да си поемат дъх. Последната подгряваща група за вечерта бяха Incite, бандата на доведения син на Макс Кавалера - Ричи. Те раздвижиха тълпата с  доста здрав и стегнат сет, който много добре подготви публиката за хедлайнерите на вечерта.

Въпреки това мнозина останаха със смесени чувства към Ричи и компания поради еднообразието на музиката им.

Дойде и дългоочакваният за всички момент. Малко след 22:30 пред нетърпеливата публика на сцената се качиха Soulfly. Макс се появи с качулка на главата и не я махна, докато не свърши месомелачката "Blood Fire War Hate".

Групата продължи да свири, както нови така и стари класики. "Doom", "Back to the Primitive", "Prophecy" бяха само част от металната вихрушка. Показвайки невероятен хъс и ентусиазъм, бразилската шайка за миг не си пое дъх.

След няколко песни от последните албуми на Soulfly, дойде ред и на почит към големите Sepultura, бившата група на Макс. Химнът "Refuse/Resist" накара публиката да изригне, а последвалата „Carved Inside" от новия албум на Soulfly остави феновете без вратове.

Много приятен момент бе случайният фен, който се качи на сцената, за да посвири с групата. Българският национален флаг, по който личаха надписи "Soulfly" достигна до ръцете на Кавалера, който го завърза на стойката на микрофона си.

Последва още една класика на Sepultura - „Troops of Doom", след което парчето на Nailbomb „Wasting Away".

Песента "Moses" от противоречивия "Prophecy" бе първия бис на групата. Редом до Soulfly се качи сърбинът Hornsman Coyote, който направи странна смесица между реге вокали, трмбон и китари. Той бе приет с възхищение от самата група, но феновете останаха малко объркани и загубиха задържалото се темпо на погото.

Следващото парче „Unleash", което Макс изпя заедно със сина си Ричи, компенсира миговете спокойствие, изстисквайки и малкото останала енергия във феновете.

След кратка пауза "бразилците" отново бяха извикани на сцената.

Вторият бис започна с "Jump Da Fuck Up", след което премина в мощната "Eye for an eye", която съвсем „отнесе душите" на присъстващите в залата и сложи край на мелето.  

Концертът свърши, лампите в залата светнаха, покрай вратите личаха капки кръв, които описваха много точно без думи преминалата вечер. Недоволни нямаше. Четвъртият гиг на бразилците за пореден път доказа, че Soulfly винаги са били и ще бъдат обичани от феновете в България.