Фотографии на холивудската актриса Анджелина Джоли, супермоделите Кейт Мос, Жизел Бюндхен и Кристи Търлингтън, както и на младата Бритни отиват на търг в Christie's.

Портретът на Анджелина, която облизва кръв от устната си, е направен от фотографа Мартин Шьолер (който наскоро представи албум със снимки на бодибилдърки) през 2003, много скоро след като тя осинови първото от шестте си деца. Фотографията е публикувана в сп. Entertainment Weekly под заглавието "Анджелина Джоли е една яка майка" ("Angelina Jolie Is One Tough Mother"). Очаква се да вземе до 20 000 паунда.

Гол портрет на Кейт Мос от страниците на Vogue (15-20 000 паунда), черно бял на Кристи Търлингтън (8-12 000 паунда) и портрет на Жизел (6-8 000) най-вероятно ще предизвикат истинска борба сред потенциалните купувачи.

Снимката в търга на младата Бритни е дело на Дейвид Лашапел и е направена през 1999 г., когато тя е само на 17 и е в началото на кариерата си. Тогава още не знае, че я очакват два развода, публичен разрив и постъпване в психиатрична клиника. Портретът ще вземе около 15-20 000 паунда. Направен е в родния град на певицата Кентууд, Луизиана.

Лашапел казва, че тогава помолил Бритни да заеме позата на лолитка.

"Тя схвана веднага. Знаеше, че това ще накара хората да заговорят за нея", коментира фотографът.

Най-скъпата фотография обаче е на модела Лиза Фонсагривс-Пен, заснета от съпруга й, Ървинг Пен през 1951. Очакваната й цена е около 220 000 паунда.

Други портрети, които ще отидат на търг, са на икони като Мерилин Монро, Грета Гарбо, Грейс Кели и Фара Фосет.

Търгът ще се проведе на 19 ноември в Лондон.