Малко преди началото на гейм конвенцията, фирмите започнаха да обявяват заглавията, продуктите и останалите „хубавини", с които ще ни забавляват в скоро време.

Въпреки че не е нужен официален лист или документ, тъй като всеки заинтересуван знае какво трябва да има на E3, винаги има място за изненади. В случая, за съжаление, изненадата е неприятна.

Вече няколко поредни години феновете чакат с нетърпение новата история от безкрайната Final Fantasy вселена. Въпреки че през въпросните години видяхме няколко невероятно красиви трейлъри, официалният лист на SquareEnix ще помрачи настроението на по-отявлените привърженици.

Тази година Final Fantasy XIII не присъства в листът с игрите, които ще бъдат обявени на E3. За сметка на това обаче, има достатъчно заглавия, които имат потенциала да компенсират липсата - двете Star Ocean игри за PSP, например или класиките Chrono Trigger и Dragon Quest IV за NDS. Не можем да забравим, разбира се, и едно от най-чаканите RPG-та за Xbox360 - Infinite Undiscovery.

Естествено остава малкият шанс и надежда за изненада. Дали обаче ще е приятна или неприятна, ще видим след малко повече от седмица.

HiComm