От Blizzard споделиха, че от доста време обмислят да пуснат най-известната си игра World Of Warcraft и за конзола. От изявлението пред G4 не стана ясно, коя точно конзола са предпочели от компанията, а може би всички налични до момента? Въпреки интересната си идея, говорителят на Blizzard допълни, че ще се сблъскат с много технически предизвикателства в това си начинание.

"Ще бъде наистина интересно да пуснем WoW за конзола. Играта е изключително популярна в целият свят и въпреки, че няма кой знае какви сериозни изисквания, ще бъде хубаво и да наблегнем на геймърската аудитория, която използва конзоли, а не компютри.", сподели главният продуцент Дж. Алън Брак.

"Техническите предизвикателства ще бъдат на лице, тъй като играта основно е проектирана за PC и най-вече контролите са предназначени за клавиатура, а не джойпад. Ще трябва да се промени изцяло контролната схема от управлението на персонажите до направата на магии и въртенето на камерата.", допълни още той.

Припомняме, че тази година се очаква поредният експенжън за WoW - Cataclysm, но до момента няма обявена окончателна дата, на която да го очакваме.