Между Балчик и Каварна предстои изграждането на 7-звезден хотелски комплекс. "Трейшън клифс голф марина и спа ризорт" ще е с пазарна стойност над 550 млн. евро и е първият по рода си за България и Югоизточна Европа.

Грандиозният проект се управлява от сингапурската компанията GHM - собственик на луксозните хотелски вериги Chedi и AmanResorts.

Сред екстрите на луксозния комплекс влизат 400 кв.м жилищна площ, 400 кв.м тераси с басейни и декоративни езерца за всяка вила и прилежаща към нея градина от над 2 декара. Сградите заемат една 13 % от парцела. Таваните са с височина от 3.7 м, има огромни панорамни плъзгащи се прозорци, обширни дрешници, зала за игри на маса, тропически душове, външни джакузита, двулицеви камини, подови настилки от естествени материали, кухненски уреди Miele, 42-инчов LCD монитор и други.  

Към комплекса се предвижда изграждане на голф игрище от клас Сигничър с 18 голф дупки, като то ще е разположено директно по протежение на терена, издигащ се над 5-километровата брегова ивица.Освен това 7-звездният лукс се допълва от първокласен яхтен клуб и бутикова марина с над 90 пристанищни места.  

Цялостната архитектура, курортна планировка и интериор са дело на Жан-Мишел Гати, Denniston International Architects, Куала Лумпур, Малайзия.   

7-звездният комплекс ще бъде представен на предстоящото 25 и 26 април в хотел Хилтън изложение V.I.P. Property Exhibition.    

1към1 в строителството