Дълги години Sony не бутваше дизайна на контролерите за PlayStation, като сензитивният, оборудван с LED диоди Dualshock 4, бе първата осезаема промяна, която си заслужава да отбележим.

Колегите от DualShockers обаче ни подшушват, че Sony готви цялостен тъч скрийн панел за следващото поколение джойстик, който може да се появи още от догодина.

Твърди се, че тъч екранът ще дава бързи статистики и данни за играта, която играем, или пък ще ни показва мини-карта, вместо да трябва да запълваме целия си екран, за да я погледнем.

Опциите наистина са много, но най-голямото притеснение е как Sony ще направят така, че да не активираме екрана по случайност при по-страстно мърдане на пръстите по останалите бутони.

Този проблем е налице с настоящите Dualshock 4 устройства за доста от геймърите с по-нескопосани движения или по-големи ръце.

Кога да очакваме PlayStation 5

Кога да очакваме PlayStation 5

Чакането ще продължи

Въпреки че новината за новите джойстици не е официално потвърдена от Sony, идеята за подобен конторлер за PS4 ни се струва напълно логична, предвид опита за обособяване на тъч зона при Dualshock 4.

Едно е сигурно - Dualshock с тъч екран ще струва доста повече от настоящата версия, но пък така или иначе сме свикнали да инвестираме в PS периферия, която рядко идва с разумни цени.

Sony пуска наново PlayStation 1

Sony пуска наново PlayStation 1

Коледна радост за феновете, колекционерите и олд-скуул геймърите