Англичанинът Рич МакКор промени представите за това как изглежда светът около нас. Едни, на пръв поглед, обикновени снимки на красиви пейзажи и известни сгради добиват забавен прочит благодарение на малки листчета черна хартия, изрязана в различни форми.

Въображението на артиста, който нарича себе си "paperboy", не познава граници. Въпреки че някои го обвиняват в употреба на Photoshop в произведенията си, повечето коментари са положителни, най-вече по отношение на идейност и креативност.

Снимка 348853

Източник: Facebook / Rich McCor Paperboyo

Не са много хората, които биха се сетили да представят Tower Bridge в Лондон като мрежа за волейбол. Или пък Айфеловата кула като огромна вода пързалка. А защо не Триумфалната арка в Брюксел като ротативка. Всичко е възможно, стига да може да си го представиш.

Така църква в Исландия се превръща в щурмовак от "Междузвездни войни", а статуите на Великденския остров стават отбор по джага. Нестандартна червена сграда в Барселона оживява в главата на Джесика Ребит.

Снимка 348849

Източник: Facebook / Rich McCor Paperboyo

МакКор започна да набира популярност със своите произведения преди три години. Той споделя, че в един момент е осъзнал колко еднообразни снимки правим - на туристическите забележителности, на морето, на природата. И така, близо до Биг Бен, му хрумва идеята да се различи от тълпата със своя поглед над нещата.

Снимка 348850

Източник: Facebook / Rich McCor Paperboyo

Англичанинът сам си прави изрезките от черна хартия в различни форми. Когато посещава различни места по света, се взира няколко минути в конкретна сграда или място и чака вдъхновението си. След това му трябват 15-20 минути, за да изгради своята добавена стойност към кадъра.

Снимка 348852

Източник: Facebook / Rich McCor Paperboyo

Често вдъхновението го връхлита и на плажа или докато кара ски. За него изрязването на фигури от хартия е вид терапия, защото тогава мисли единствено за крайния резултат на проекта си. И въпреки творенията си, предпочита да го наричат фотограф, а не художник, пише Daily Mail.