Плод на въображението на местния хотелиер Раниеро Кампигото, Starlight Room Dolomites е мобилна спалня, скрита в живописните италиански Алпи, на 20 километра от ски курорта Cortina d'Ampezzo.

Разположена на надморска височина от 2055 метра, уединената стая предлага на всички, които успеят да се изкачат дотам, великолепни гледки към планината през деня и звездно небе през нощта.

Снимка 358208

Източник: travelaway.me

Starlight Room Dolomites е направена така, че в която и посока да погледне човек, да му предоставя изглед към зашеметяващата планинска околност.

Но освен стъклени, стените и таванът са и топлоизолирани, което (на подобна надморска височина) е от голямо значение и гаранция за комфорт. За удобството принос има и леглото, поставено по начин, който позволява най-добрата гледка, докато заспиваме.

Снимка 358209

Източник: travelaway.me

Обзавеждането на Starlight Room Dolomites е семпло - за да не отвлича вниманието от гледката, но и достатъчно удобно, за да имаме всичко необходимо като телевизор, климатик и външна баня.

По време на престоя се полагат безплатни шоколади, музика, вкусна италианска закуска, както и изискана вечеря с три ястия, плюс вино и десерт.

Снимка 358210

Източник: travelaway.me

Но може би най-хубавото на мобилната спалня Starlight Room Dolomites е фактът, че е отдалечена от "цивилизацията" и до нея се стига единствено със снегоходки или снегомобили.

Снимка 358211

Източник: travelaway.me

8 места в Европа, където можем да спим в мехурче

Къде в Европа може да спим в мехурче

Уникално преживяване под звездите