Преди две години две млади дами от САЩ решават да създадат отворено офис пространство за хора със свободни професии. Ще кажем - нищо толкова изненадващо - подобни места вече има много, дори и у нас. Но интересното в случая е, че техният open office е отворен само за жени.

SuperShe - островът само за жени

Остров само за жени

Забранено за мъже

Никакви мъже, нито като членове, нито като гости. Дори доставчиците не могат да прекрачват прага. Женското царство постепенно се превръща във верига и вече има четири отворени офиса в САЩ, а амбициите на създателките са да разраснат идеята си и във Великобритания и Канада. Първата спирка вече е избрана - Лондон.

Снимка 350100

Източник: Facebook / The Wing

Сред поддръжниците на идеята, която за някои изглежда доста феминистична, е и Хилъри Клинтън. Компанията, която стои зад веригата, е обект на разследване от Комисията за защита на човешките права заради строгите си полови рестрикции. Затова навлизането й на европейска територия се бави.

Снимка 350103

Източник: Facebook / Zoe Feldman

Аудри Гелман и Лорън Касан сякаш нямат притеснения за предразсъдъците и критиките, които срещат по пътя си, а мислят с един ход напред. Те успяват да превърнат малкия си частен клуб във верига, а членските такси започват от 150 паунда на месец.

За тази сума работещите дами получават спокойствие, уют, стая за кърмене, гримьорни, бани, стая за йога и медитация, бар и място за хапване. Типично по женски, розовото е сериозно застъпено, всеки детайл е на мястото си, светло е и чисто.

Предразполагаща към творчество и комуникация обстановка витае във всеки един от обектите на The Wing. Именно това е основната идея на създателките, заедно с предлагането на възможност дамите да работят, без да чувстват дискриминация или да бъдат обект на сексуален тормоз.

Затова Гелман и Касан апелират не за дебати дали бизнес начинанието им е дискриминационно, а за това защо дамите изпитват нужда от подобни места, пише Daily Mail.