След малко повече от месец ще изпратим 2018 г. и ще посрещнем 2019 г. Затова и вероятността вече да имаме ясни планове и направени резервации за 31 декември е голяма.

Но ако не сме действали по-рано, ни звучи като супер идея да поразгледаме офертите за Нова година в чужбина и да изненадаме себе си и близките с едно по-екзотично преживяване.

Защо тогава тази година да отбележим празника не на някоя снежна вила при минусови температури, а на плажа, по бански? Ето нашите пет дестинации, където Нова година е слънце, пясък и море.

Дубай

Дубай вече е толкова близо, колкото и далеч. Евтини полети, все по-евтини хотели и примамливи пакетни предложения. А емирството определено знае как да ни се отблагодари, че сме избрали именно него за новогодишната нощ. 

Снимка 392021

Източник: iStock

Дубай на 31 декември е едно от най-добрите места за купон. Купоните са навсякъде - на плажа, на покривите на хотелите, в емблематичните дискотеки. По крайбрежната линия се организират десетки партита, които продължават до изгрев слънце, като най-забавно е на плажът Джумейра.

Гледката на нощен Дубай определено си заслужава, а когато е гарнирана с пищни фойерверки, ще я помним дълго. А температурите през декември са идеални, защото не е прекалено топло. Така че, какво чакаме - last minute оферти със сигурност можем да намерим.

Снимка 392023

Източник: iStock

Хавайски острови

Далеч, доста далеч, но изминатото разстояние определено си заслужава. Тук изборът е голям, но най-добре да се спрем на островите Хонолулу или Оаху. Те са едни от най-големите и привличат голям брой от туристите в края на декември с пълна с празнични събития програма.

Тя включва красиви фойерверки (най-вече на плажа Уайкики), дълги и шумни партита и традиционни местни обичаи. Най-емблематичните партита се провеждат в Aloha Tower Marketplace в столицата Хонолулу, откъдето се разкрива 360-градусова гледка към окъпаните в заря брегове.

А на сутринта на първи януари (или по-скоро следобед) ще можем спокойно да се изкъпем във водите на океана и да продължим купона подобаващо. Винаги ще намерим къде, гаранция.

Нова Зеландия и остров Раротонга

Ако искаме да посрещнем Нова година не веднъж, а цели два пъти, то това са нашите места. Само ние е необходима малко по-сериозна организация, за да изпълним мисията си. 

А планът е - кацаме в Окланд, Нова Зеландия, посрещаме Нова година на 31 декември, поспиваме няколко часа и на сутринта сме на летището, за да хванем самолета за остров Раротонга. Пристигаме след четири часа и по обед - местно време.

Снимка 392037

Източник: iStock

Така дори ще успеем да се приготвим за второто новогодишно пари в рамките на около денонощие. А тази възможност получаваме благодарение на различните зони. И един страхотен бонус - плажни спомени посред зима.

Куба

Едно определено различно преживяване е Нова година на Карибите. Доброто настроение и безкрайният купон са гарантирани към която и точка да се насочим, като най-предпочитаните са столицата Хавана и курортът Варадеро.

Карибското море е навсякъде около нас, не спира да звучи латиноамериканска музика. Партитата са на открито, плажът е наблизо и всичко е точно.

Снимка 392043

Източник: iStock

Рио де Жанейро

Още едно кътче от света, което свързваме с истински купон. Освен да правят най-пищните карнавали, бразилците много добре знаят и как да посрещнат Нова година по най-запомнящия се начин.

Фойерверките са задължителни, както и музиката, и танците, които ще ни оставят без дъх. Партита има на всеки ъгъл, а най-добрата идея е да сме на някое от тези на плажа в полунощ, за да се насладим на невероятната гледка.

Снимка 392048

Източник: iStock

Копакабана привлича хиляди местни и туристи, които не могат да откъснат очи от светлинното шоу във водата. И така, с крака в пясъка, да си пожелаем една страхотна, нова година. А след това - нека купонът продължи!