Предаването на Discovery Channel "Ед Стафърд: Изоставен" се завръща на екран. Поредицата се състои общо от шест епизода, като премиерният ще бъде излъчен тази неделя (29 октомври) от 21 ч.

Пилотният епизод е заснет в България. Експертът по оцеляване в трудни условия Ед Стафърд приема предизвикателството да се опита да оцелее 10 дни в Родопите. Останалите епизоди ще са заснети в Монголия, Панама, Мадагаскар, Боливия и Лаос.

"That is bear poo!" and some pretty cool #bushcraft too in tomorrow night's episode of #LeftForDead at 9pm. @discovery_uk @discoverychannel #survival #adventuretravel #adventure

Публикация, споделена от Ed Stafford (@ed_stafford) на

Освен с климата и опасните участъци, британецът ще трябва да избегне срещата с типични горски обитатели като кафявата мечка, която у нас достига тегло над 300 кг и живее до 25 години. Човешкото тяло започва да спира нормалните си функции след около 10 дни в активно състояние без храна, което е и крайният срок за Ед да открие спасителния екип и да се завърне у дома.

В профила си в Instagram Стафърд пусна кратко видео от Родопите, в което вечерята му е съставена от няколко охлюва.

Snail-munching in Bulgaria tonight at 9 on @discovery_uk @discoverychannel. It gets good at 29 seconds in #retch #vom #wildfood #survival #adventure

Публикация, споделена от Ed Stafford (@ed_stafford) на

Ед Стафърд е бил на много екзотични места в опит да оцелее изоставен само с дрехите на гръб и камера в ръка, разчитайки на инстинкта си.

Снимка 319789

Източник: Discovery Channel

Феновете на предаването могат да се включат в игра с награди, като всеки ден до премиерата на епизода трябва да отговарят на въпроси, свързани с него.