Стана ясна окончателната програма на първия международен фестивал за съвременен танц в България Sofia dance week.

Фестивалът ще бъде открит с френската танцова компания CIE 111 в зала 1 на НДК на 22 септември. Ще може да видим техния последен спектакъл „От плюс до минус безкрайност".

Представлението Engin-ar на турската танцова компания Ciplak Аyaklar съвместно с французите от C Dans C е на 24 септември.

Следват постановките „Безспирната" и „Sunset Fratell" на Националния хореографски център Гренобъл Jean Claude Gallotta - Groupe Emile Dubois (25 септември).

На следващия ден балет „Арабеск" ще представи спектакъла „Прозрението на камъка" по хореография на директора на балет „Арабеск" Боряна Сечанова.

Уикендът (27 и 28-ми) е запазен за белгийската трупа Ultima Vez, която ще направи две последователни представления на „Огледало" в събота и неделя.

Фестивалът ще бъде закрит с представлението на „Ромео и Жулиета" на италианската танцова компания Aterballetto в зала 1 на НДК на 29 септември.

Sofia dance week ще протече едновременно в Зала 1 на НДК, сцената на Народен театър "Иван Вазов" и голямата сцена на театър "София".

Билети могат да бъдат закупени онлайн от началото на август.

От 1 септември стартира и официалната кампания по продажба на билети в специално проектирани павилиони на най-популярните градски места, в Бизнеспарка, в софийските молове и на касите на залите.