В живота на много хора идва момент, в който решават, че трябва да се преместят някъде другаде. За някои преместването в нов град е достатъчно, но други искат да сменят провинцията, държавата или континентът. Ако и вие имате нужда от промяна, може би сега е точният момент и ще ви разкрием защо.

Travel + Leisure предлагат една много интересна и различна дестинация за преместване, а именно на райския остров Пебъл, разположен в Фолклендския архипелаг. А защо да отидем именно там? Една от причините е, че сегашният му собственик Сам Харис продава земята. Харис е праправнукът на първоначалния собственик Джон Маркъм Дийн, който купува остров Пебъл през 1869 г. само за 505 долара.

Снимка 397795

Източник: iStock

Другата причина е, че островът е населен от 5 вида пингвини, 42 вида птици, 6000 овце и се продава за първи път от 150 години. Край бреговете му се срещат и морски лъвове, делфини и китове.

Площта на Пебъл е 10 622 хектара, дължината му около 30 км, а широчината 5.5 км. Той е третият по големина в открито море във Фолклендския архипелаг. Кръстен е на малките многоцветни морски камъчета, които от години красят плажовете на острова.

Снимка 397794

Източник: iStock

Пебъл е не просто рай за животните, но също така е невероятно живописен. Езера, планини и прекрасни плажове правят острова едно страхотно място, на което да се преместим и започнем отначало. Военната база и различните вили за туристите само допринасят за приветливата атмосфера.

Снимка 397796

Източник: iStock

Най-интересното е, че за прекрасния имот няма реална цена. Харис обяснява, че му е много трудно да оцени острова, тъй като той го притежава от толкова дълго време. Собственикът признава, че иска някой, който се интересува от селското стопанство, да закупи остров Пебъл и споделя, че е отворен за оферти, така че ние сме на ход.

Bethungra Shirley - хотелът в Австралия, който можем да купим за по-малко от 100 долара

Как да си купим хотел в Австралия за по-малко от 100 долара

Тези австралийци не спират да ни изненадват