Вероятността да посрещнем тази Нова година у дома, в тесен семеен кръг, е по-голяма от всяка друга. За съжаление, ситуацията е такава и трябва да се съобразим с нея.

Ако имаме едно, две или повече деца и бабите и няма как да ги изпратим при баба и дядо, то със сигурност ни очаква една щура новогодишна нощ. А за да мине всичко по мед и масло (или поне в голяма степен), се нуждаем от стриктен план за действие.

Той е още по-наложителен, ако сме на чужда територия и броят на децата на квадратен метър е по-голям. Все пак, и на нас, възрастните по едно време ни доскучава, пък какво остава за малките фурии...

Снимка 331261

Източник: iStock

Корпус за бързо реагиране

За да си осигурим привидно спокойствие за посрещането на 2021 г. е най-важна предварителната подготовка. А какво обичат най-много децата - игрите. Да, и лакомствата.

И не, не е необходимо хлапетата цяла вечер да бъдат залепени за телефони, таблети, телевизори или компютри, за да не ни притесняват.

По едно пликче с малки лакомства за всеки час до полунощ може да накара децата да изчакат с нетърпение настъпването на новата година. Просто трябва да надпишем на всяка торбичка за кой час е предназначена.

Снимка 511736

Източник: iStock

Модно ревю

По традиция, новата година се посреща с нови дрехи и след малко повече суетене пред огледалото. Така че, децата също трябва да изглеждат адекватно на обстановката.

Парти артикулите също са задължителни, за да бъдат хлапетата усмихнати. Шапки свирки, бенгалски огън в полунощ - със сигурност ще им остане приятен спомен.

За да няма сърдити

А докато възрастните вдигат наздравици, хлапетата също могат да не изостават от купона. Добре е да подготвим детско шампанско, няколко вида сок и прясно мляко за края на забавата. Можем да ги сипем във високи чаши за шампанско, за да се почувстват "като големите".

Снимка 331264

Източник: iStock

Не трябва да пропускаме и да запаметим най-забавните моменти от купона. Децата трябва да станат главни герои на много от снимките, за да си спомнят после как са посрещнали 2021 г. Без съмнение на 1 януари ще пада голям смях, докато разглеждаме фотосите.

Децата много ще се забавляват и ако им организираме караоке с любимите песни. В интернет има достатъчно подходящи клипове. Остава просто да им дадем поле за изява, пише Pinterest.

Снимка 331263

Източник: iStock

Няма нищо лошо и в това да посрещнем новата година два пъти. Преди децата да заспят по диваните, можем да преброим с тях до 12, да гръмнем детското шампанско и да ги обсипем с любов. След това те ще могат да си легнат доволни, че не са проспали най-важната част от купона.