От няколко месеца се говори за моделите, които iPhone ще представи на потребителите си тази година. Не спряха и предположенията с какво ще ни изненада Apple този път.

А преди дни, на фона на притесненията как пандемията от коронавирус ще повлияе на технологичния сектор, получихме нова информация за iPhone-a, който всички очакват - SE 2020.

Неговата премиера се забави заради COVID-19, но изглежда Apple вече са напълно готови и съвсем скоро ще имаме възможност да видим модела на живо. А защо не и да си го поръчаме.

iPhone SE 2020 веднага ни привлича с това, че е по-бюджетен от другите на марката и е наследник на SE от 2016 г. Предположенията бяха, че може да го кръстят iPhone 9, но явно са решили, че е по-добре да избегнат обърквания в номерацията. Все пак, скоро очакваме и iPhone 12.

Според 9to5google, бюджетният SE 2020 ще разполага с 4.7-инчов дисплей, възможност за избор между 64GB, 128GB и 256GB вътрешна памет и разнообразие от три (поне на първо време) цвята - бял, червен и черен. Ще има и различни кейсове на марката към него, които е интересно дали също ще бъдат на по-ниски цени.

Дизайнът на SE 2020 ще се доближава до този на iPhone 7 и 8, което е лесен трик за намаляване на производствените разходи. Да видим само чий гръб ще наследи - алуминиев или стъклен.

RAM паметта вероятно ще е 3GB, а дали наистина процесорът му ще е най-новият А13, ще зависи най-вече от определената му продажна цена. Засега се говори за 399 долара. Моделът най-вероятно ще притежава и Touch ID сензор, пише Macworld.

Apple, iPhone и защитата, която ще криптира екрана

Apple подготвя невероятна защита за iPhone

Дори не се бяхме замисляли за подобна функция

Очаква се задната камера на SE 2020 да е една, но да поддържа редица функции, познати в моделите досега, като портретен и нощен режим.