Пред известно време Google Translate бе обновен с функция, която позволява да преведем текст на чужд език, ползвайки изображение, заснето с камерата на смартфона.

Услугата действително е приятна, но все още е трудна и неудобна за ползване, тъй като ни се налага да предприемем няколко стъпки, включващи заснемане на снимка, избиране на език, подчертаване на текста, който искаме да преведем и т.н.

Това обаче скоро ще се промени, защото Google готви голям ъпдейт за Translate услугата си. Той ще я направи доста по-интуитивна и лесна за ползване, съобщават от APK Insights.

Снимка 423371

Източник: Google

Новият преводач ще може да засича текст веднага щом насочим камерата на смартфона си към него и ще превежда, без да се налага да задаваме езика, на който е написан текста.

Приложението ще придобие и известни AR способности. Когато насочим камерата си към табела или знак в чужда държава, програмата ще замести оригиналния текст с преводния директно в прозореца на изображението, което виждаме.

Освен новите функции, от Google oбещават да въведат нови езици и да подобрят качеството на преводите, които програмата прави.