Утре, 5 февруари, започва новата година според китайския календар, която за първи път от 60 години насам ще бъде под символа на Земното прасе.

След нелеката година на Земното куче, прасето се очаква да донесе на целия свят повече късмет, разбирателство и благополучие.

Профил на Земното прасе

Земното прасе е любезно, разумно и реалистично. Обича да доставя удоволствие на другите и обича да е в компания на други. Хората, родени под знака на Земното прасе, обичат големите сбирки и партита, където чувството им за хумор създава настроение за всички.

Снимка 404333

Източник: iStock

Земното прасе държи на уговорките си и спазва обещанията си. Правдата и справедливостта са изконни качества за него, а нарушаването им е недопустимо.

Прасетата обичат да имат цели, които покоряват, без да се отказват.

През цялата 2019 г. намеренията ни, които съответстват с профила на прасето, ще бъдат поощрявани. В същото време обаче, всички опити за мързелуване, измама и нечисти схеми ще ни костват доста.

Символите на 2019 г.  

Снимка 404335

Източник: iStock

Късметлийските цветове през годината на Земното прасе са жълто, сиво, кафяво и златно. Добре е да избягваме да носим зелено, синьо и червено. 

Числата 2, 5 и 8 ще носят късмет, а 1 и 7 се считат за нежелателни.

Пътуванията на изток и югозапад ще бъдат сполучливи, докато тези на югоизток няма да ни донесат желаните ползи.

Зодиите, които печелят най-много от Земното прасе

Снимка 404334

Източник: iStock

2019 г. има предпоставките да бъде по-успешна за онези, родени под знака на прасето, но и за някои други зодии, които са свързани с това животно. 

Годината ще е късметлийска за тигъра, заека и козата. Плъховете, конете и кучетата също ще имат попътен вятър в начинанията си.

Змиите, маймуните и петлите ще имат по-трудна година, изпълнена с повече непредвидени ситуации и проблеми.