Автомобилните фенове са доста специфична порода хора. Помежду си те могат да си говорят с дни, без да сменят любимата си тема. Автомобилите са част от техния живот и макар това да остава неразбрано от голяма част от останалите хора, те са горди от този факт и търсят автомобили във всичко около себе си.

Запознават се с нов човек и си представят какъв автомобил шофира. Избират си обувки и се чудят дали ще са удобни за шофиране. Озовават се на другия край на света и вместо да снимат пейзажи, започват да изучават местните странни марки и модели...

Във всичко това няма нищо лошо, разбира се, всеки има право на своята обсесия и хоби. Но какво да купим на такъв човек за Коледа? Ето този въпрос мъчи близките на автомобилния маниак. Ето едни осем варианта за стилен подарък, с който просто няма как да сбъркаме.

Снимка 394862

Източник: iStock

Кожени ръкавици

Може да звучи малко странно, но кожените ръкавици и автомобилите вървят ръка за ръка. Причината е във факта, че всеки себеуважаващ се автомобилен фен е гледал стотици ретро снимки на състезатели с такива ръкавици, а тези хора са неговите герои. А чифт качествени ръкавици от тънка кожа не само ще изглеждат добре, но и ще са ужасни удобни за каране.

Снимка 394867

Източник: iStock

Постер

Още от ранна детска възраст, автомобилният фен е свикнал да гледа мечтаната си кола, закачена на стената в спалнята му. Същото е като с плакатите на групи в стаите на меломаните. В днешно време десетки сайтове предлагат доста стилни принтове на автомобилна тематика, които биха зарадвали всеки авто фанатик. Не трябва да забравяме да го окомплектоваме с хубава рамка и антирефлексно стъкло, за да се вижда изкуството от всеки ъгъл.

Снимка 394863

Източник: iStock

Конструктор

На практика това е две в едно. Да конструираш сам собствения си подарък, е удоволствие само по себе си. А и конструкторите са супер привлекателни за хора на всякаква възраст. За автомобилните фенове съвсем. Може да купим един на любимия човек и да гледаме как детето в него се събужда.

Снимка 394869

Инструменти

Да, стилно е. Независимо какъв стандарт на живот води, всеки почитател на моторизираните превозни средства изпитва удоволствие от извършването на прости, а защо не и сложни манипулации по своята машина. Дали става въпрос за разглобяване на таблото или просто сменяне на спукана гума, комплект инструменти винаги трябва да присъства в гаража на всеки автомобилен джентълмен.

Снимка 394865

Източник: iStock

Ваучер за пастиране

В северното полукълбо Коледа е през зимата, а зимата е най-неблагоприятният момент за автомобилите. По това време, хората, които смятат колите за нещо повече от средство за придвижване, се притесняват за безценните си возила и се чудят дали толкова месеци сняг, сол, киша, кал и пясък няма да съсипят лака на купето.

Затова нека им осигурим спокойни празници с един ваучер за пастиране в някоя качествена автомивка. Така, когато зимата отмине, нашият човек ще отиде гордо и ще се погрижи за перфектния блясък на своя автомобил, подготвяйки го за най-позьорския сезон - лятото. Кой знае, може и да ни повози след това.

Филм

Има филми, които са неразривно свързани с автомобилната култура. Говорим за класики, които феновете могат да гледат поне два-три пъти годишно. Като "Италианска афера", например. Но не римейкът, а класическият филм от края на 60-те, който е в пъти по-стилен. С малко повече търсене ще успеем да намерим някое луксозно DVD копие, което със сигурност ще зарадва своя нов притежател. Друга идея за филм е "Льо Ман" със Стив Макуийн.

Снимка 394866

Източник: iStock

Състезание

О, да. Светият граал на автомобилната обсесия. Всеки би полудял от радост, ако му подарите билет за каквото и да е автомобилно състезание. Разбира се, в топ 3 се нареждат кръг от Световния рали шампионат, Формула 1 и 24 часа на Льо Ман. Но ако бюджетът ни е по-скромен, съвсем спокойно може да подберем някоя локална надпревара. Погрижете се само да купите два билета, за да не се налага горкият човечец да отиде сам. Със сигурност ще полудее от щастие.

Снимка 394861

Източник: iStock

Музей

Автомобилните музеи са почти еротични за автомобилните фенове - купища стари коли, безброй интересни снимки, купи и екипировка, подредени по хронологичен ред. Там човек може да проследи историята на любимата си марка от основаването й до днес. На излизане не забравяйте магазина, в който има безброй съблазнителни сувенири, които също не са за изпускане.