39 черни вечерни рокли и смокинги, носени от холивудски знаменитости на церемонията по връчването на наградите Златен глобус ще бъдат обявени на онлайн търг с благотворителна цел, съобщи New York Times.

Златен глобус 2018 - черното е секси

Златен глобус 2018 - черното е секси

Защо церемонията премина в черен дрескод

Търгът се организира от Ebay и издателската къща Condé Nast, а а цялата събрана сума от продажбите на тоалетите ще бъде вложена във фонда Time's Up, който оказва помощ на всички лица, станали жертви на сексуален тормоз и изнасилване.

На аукциона ще бъдат предложени и тоалетите на номинираните, спазващи дрескода в черно в знак на солидарност към всички в движението против сексуалното насилие и половото неравенството #MeToo.

Какво се крие зад #metoo

Какво се крие зад #metoo

Недоволство, свобода, зов за помощ или нещо друго

Сред черните вечерни рокли в търга ще бъдат тези на Никол Кидман, Рийз Уидърспун, Мерил Стрийл, Марго Роби, а от мъжката аудитория е споменато името на водещия комик на събитието - Сет Майерс.

Стилните мъже на Златен глобус 2018

Стилните мъже на Златен глобус 2018

Мъже в черно

Съобщено е, че началната цена на всеки от официалните тоалети ще варира между 2,5 и 10 хил. долара, като зависи най-вече от стойността, която дизайнерите са определили за своите творения. Търгът се открива официално на 19 януари и ще продължи до 26 януари.