Цветът червено вино и меденокафявите нюанси са най-точният избор за промяна във визията. Косата е от съществено значение за цялостния облик, затова е добре да се погрижим да кореспондира с актуалните тенденции в областта. С тях ни запознава коафьорът Георги Петков.

Важно е всяка промяна в цвета да бъде съобразена с цвета на кожата. Хитовият нюанс червено вино има своите разновидности, сред които да намерим най-подходящият за нас. Разбира се, най-добре е да доверим този избор на професионалист.

Снимка 334066

Източник: iStock

Заклетите брюнетки, които не са готови на коренна промяна, но искат да са в крак с модата, могат да заложат на тъмно винено или боровинково с оттенък на основния си цвят. Така ще постигнат ефект на по-лъскава и забележителна коса. Дамите със средно тъмни и кестеняви коси могат да избират в гамата от наситено винено до шоколадово с червеникав оттенък.

Почитателките на омбрето могат спокойно да запазят любимата си визия, но да я разнообразят с тъмен корен във винен нюанс и медено или леко розовеещо по дължините.

Снимка 334064

Източник: iStock

Розовото и сивото русо продължават да са хит, както и всички пастелни руси цветове. Блондинките са най-привилегировани откъм възможност за експерименти и могат често да тестват нови нюанси, докато намерят най-точния за себе си.

Разбира се, важно е и косата да е жизнена и подхранена, за да изглежда цветът още по-бляскав. За целта може да прибегнем и до една малка хитрост - едрите вълни

Снимка 334068

Източник: iStock

Чертата и дългото каре са най-актуалните форми в косите. Дългите се подстригват на лек триъгълник до средата на гърба. Друг вариант е малко по-дълга с къса предна част тип "long fringe" (дълги ресни).

Снимка 334069

Източник: iStock

Косата може да се стилизира права или леко начупена. Актуално е и да бъде вълниста с прави краища. Обемът е водеща тенденция. Но не само в корените или в краищата, а по цялата дължина. За да се постигне, се използват повече текстуриращи продукти.