За модните тенденции при жените чухме и прочетохме много. Но мъжката мода някак все минава на заден план за сметка на фееричните рокли, с които манекенките се разхождат по подиума.

Не може да се отрече обаче, че мъжката мода е не по-малко забележителна и заслужаваща вниманието ни. На провелата се този месец Седмица на модата в Милано бяха представени десетки елегантни, цветни и екстравагантни тоалети.

Снимка 337446

Източник: Facebook / Dolce & Gabbana

Те не са по всеки вкус и джоб. Но всеки уважаващ себе си и визията си мъж трябва да е наясно на кои дрехи да заложи в ежедневния си гардероб. Ей така, за самочувствие, ако не заради жените.

Втора кожа

Телесните тонове са много актуални при мъжките облекла. Независимо дали говорим за блузи, сака или панталони, отново има голяма възможност за избор на нюанси, както и за съчетаване с други цветове.

Снимка 337439

За цвят

На фона на бежовите и кафяви дрехи е добре да има контраст. Той най-лесно сe постига с ярка връхна дреха. Червено, оранжево, тъмно зелено или синьо. Зависи най-вече от предпочитанията и от това какво ни подхожда.

Каре и мода

Карираните връхни дрехи или шалове са много подходящи за последните зимни седмици. Палто на квадратчета придава по-изтънчена и аристократична визия, но може да се съчетае и с черен панталон и бяла тениска за спортно-елегантен аутфит.

Снимка 337441

Източник: Instagram / The Influencer Market Agency

Като на война

Милитъри стилът сякаш винаги ще е на мода. И винаги ще има фенове. Палта с нашивки, подплънки и двуредово закопчаване са също толкова актуални, колкото и по-спортните якета с камуфлажна шарка.

Снимка 337440

Източник: Instagram / ButikMeciMen

Вечна класика

Суитчърите за някои може да се асоциират само със спортни дейности. Но не винаги е така. Памучното горнище с качулка и често с голяма щампа все по-често се комбинира със спортно-елегантен панталон или стилно сако, пише Fashion Beans.