Всеки фен на баскетбола знае, че понякога може и суперлативите за NBA са в повечко, но това наистина е най-силното първенство в света.

Неслучайно именно там играят някои от най-добрите баскетболисти. Но винаги има някой друг рекорд, който може да бъде подобрен. В неделя например Торонто Раптърс и Маями Хийт спретнаха един доста зрелищен мач.

На двата тима им бяха необходими цели три продължения, за да излъчат победител и в крайна сметка Раптръс успяха да вкарат с четири точки повече от опонента си.

Но това е впечатляващото, а фактът, че всеки един от стартовата петица на канадците записа по 50 и повече изиграни минути. Нещо, което се случва за първи път в историята на NBA.

Най-много на паркета за Торонто Раптърс е бил Паскал Сиакам, който е изиграл впечатляващите 56 минути, за които е записал 21 точки и 13 борби, пише FanNation.

За Маями Хийт единствено Джими Бътлър успя да прехвърли границата от 50 изиграни минути. Рекордът за най-много изиграни минути в мач от редовния сезон обаче продължава да се държи от Пол Милсап, който прекара цели 60 минути на паркета, пише CBS Sports.

Джеймс Хардън, NBA и негативното му постижение за най-много пропуснати тройки

Когато влезеш в историята с... пропуските си

Тази статистика определено не е сред любимите на Джеймс Хардън

Също похвално е, че след този изтощителен мач отборът успя да победи рано тази сутрин и Атланта Хоукс.