Не ни остава още много време, в което да сме на ваканционна вълна. Затова бързаме да се отдадем на заглавия, които ни носят усещането за лято.

"Малибу в пламъци"

Тейлър Дженкинс Рийд продължава да печели все нови и нови фенове. След като ни завладя с "Дейзи Джоунс & The Six" и продължи да ни вълнува с "Тайният живот на Евелин Хюго", сега авторката ни пренася в Малибу в дома на прочутото и богато семейство Рива.

Снимка 583952

Източник: Колаж / Intense

Действието в романа се развива в рамките на една-единствена нощ - нощта на голямото парти за края на лятото, организирано от братята и сестрите Рива. Те са Нина - топмодел, Джей - шампион по сърф, Хъд - известен фотограф и малката Кит. Партито с много гости, танци, алкохол и признания ще завърши с пожар.

Изд. Intense, 24 лв.

"Пътешественикът, който откри pura vida"

Алесио е на 29 години със стабилна работа и уреден живот в Милано. Тогава в живота му се появява Елена, която му показва радостите на живота и как може да се наслаждава и на най-малките поводи за щастие. След което тя внезапно изчезва.

Снимка 583951

Източник: Колаж / Ера

На Алесио липсва не само тя, но и усещането, което му е носела. Това е причината да реши да зареже живота си в Италия и да замине за Централна Америка, за да потърси отново простите радости. Романът на Джанлука Гото е вдъхновен от собствения му престой в Коста Рика в рамките на няколко месеца.

Изд. Ера, 17.99 лв.

"Лятото на островните цветя"

Различни са причините Анна да реши да напусне родния си Хамбург и да се премести на малкия нидерландски остров Тексел. Може и да не познава никого там, но разчита на компанията на дакела си принц Хари, както и на ентусиазма си да открие кокетен цветарски магазин, с който да радва местните.

Снимка 583950

Източник: Колаж / Лемур

Те обаче не я посрещат с особена радост, а Анна може да разчита само на съседката си Роуз и фермера Люк, които все пак я подкрепят. А тя ще има нужда от това, когато открива семейна тайна, останала погребана в миналото.

Изд. Лемур, 17.90 лв.