Ако книгите са предпочитаният ни подарък за Коледа, сега е моментът да изберем от голямо разнообразие с панаирна отстъпка от Софийския панаир на книгата, който продължава до 11 декември в НДК. Ето три от новите заглавия, които определено заслужават внимание.

"Ордеса"

Мануел Вилас е познат най-вече като поет. И това си личи в първия му роман на български, който носи елегичността на стихотворение. Главният му герой се отправя към градче в северна Испания, където се е родил и където наскоро са починали родителите му, за да се прости с тях, като и да се помири със собствените проблеми с брака, с децата, с кариерата и със зависимостите си.

Снимка 598841

Източник: Колаж / Enthusiast

Критиката нарича романа на Вилас автобиографичен, а той ще го представи пред българска публика на 10 декември от 17:30 ч. в НДК.

Изд. Enthusiast, 22 лв.

Intuitio

Лоран Гунел се завръща за българската публика след "Бог пътува винаги инкогнито" и "Човекът, който искаше да бъде щастлив". В Intuitio той изследва феноменът интуиция чрез историята на автора на криминални романи Тимъти.

Снимка 598840

Източник: Колаж / Колибри

Един ден в дома му се появяват агенти на ФБР, които искат от него да помогне за залавянето на издирван престъпник. Както и да се включи в иновативна програма за стимулиране на интуицията.

Изд. Колибри, 22 лв.

"Трио"

След дългогодишно отсъствие от българския книжен пазар шотландецът Уилям Бойд най-после се завръща с роман, чието действие се развива през турбулентната 1968 г.

Снимка 598842

Източник: Колаж / Кръг

Едно чудато трио снима филм в крайбрежния английски град Брайтън: Елфрида Уинг е съпруга на режисьора и писателка в творческа криза; Талбът Кид е продуцентът и прикрит гей, който се опитва да открие себе си; и Ани Виклунд е американската актриса, която изчезва по средата на снимките.

Изд. Кръг, 22 лв.