Настана петък и вече планираме как да прекараме уикенда. Дори и да сме решили да се насладим на последните сравнително топли и слънчеви дни навън, няма как да не отделим поне няколко часа за четене. Този път сме на вълна "трилъри".

"Фамилията"

Какво може да направи Джеймисън Мадокс - играч от Уолстрийт, когато репутацията му е съсипана, а единствената оферта за работа е в малкото забутано градче Редемпшън? Мадокс я приема и скоро се озовава в странна фирма, в която прави проучвания за анонимни клиенти, а собствениците й са роднини помежду си.

Снимка 591107

Източник: Колаж / Обсидиан

Когато Мадокс започва връзка с доверената на шефа на фирмата Джилиан, той ще научи, че всъщност работи да престъпници. И че не трябва да вярва дори на жената до себе си.

Изд. Обсидиан, 22 лв.

"Последното, което ми каза"

Всичко за Хана Хол е като по филмите - срещнала е мъжа на живота си Оуен, в когото е влюбена до уши, живеят в приказна къща ва Калифорния, работи работата на мечтите си и единствено трябва да спечели сърцето на доведената си дъщеря Бейли.

Снимка 591108

Източник: Колаж / Сиела

И тогава Оуен изчезва, като оставя кратка загадъчна бележка на Хана. След което пристигат ФБР, които й разкриват, че съпругът й въобще не е мъжът, за когото се е представял. Ще може ли Хана да научи истината за него и ще успее ли да предпази Бейли от опасност?

Изд. Сиела, 19.90 лв.

"Убийствен джаз"

Смъртта броди в Ню Орлийнс през 1919 г. под формата на серийния убиец Секирата. Градът е смразен от страх, но скоро жителите му ще трябва да живеят в ритъма на джаза - Секирата публикува писмо в местния вестник, в което обещава да пощади всяка от жертвите си, стига в дома й да свири джаз.

Снимка 591109

Източник: Колаж / Кръг

На този фон се сблъскваме с младия Луис Армстронг, с детектив Талбот, решен да разкрие самоличността на Секирата, както и с някогашния му ментор Лука Д'Андреа, наскоро освободен от затвора и работещ за мафията.

Изд. Кръг, 19.90 лв.