Вече основните фаворити за спечелването на US Open тази година стартираха участието си в последния за годината турнир от Големия шлем.

Какво мисли Новак Джокович за скандала с допинга на Яник Синер

Какво мисли Новак Джокович за скандала с допинга на Яник Синер

Сърбинът смята, че трябва да има промени

За момента големи изненади липсват, освен ранното отпадане на Стефанос Циципас, който така или иначе напоследък не се намира в най-добрата си форма.

Но нито един от фаворитите не успя да привлече така вниманието на зрителите и феновете на тениса, както мача между Дан Еванс и Карен Хачанов. Именно той се оказа най-дългият в историята на Откритото първенство на САЩ.

Дан Еванс

Източник: GettyImages

Дан Еванс

5 часа и 35 минути бяха нужни на Еванс и Хачанов, за да определят крайният победител, който се оказа доста по-ниско класирания британец.

До момента рекордът за най-дълъг мач на US Open се държеше от Стефан Едберг и Майкъл Чанг. През 1992 г. на двамата им бяха необходими 5 часа и 26 минути, за да определят победител.

Ударът на Григор Димитров, който събра всички погледи

Ударът на Григор Димитров, който събра всички погледи

Българинът започна участието си на US Open подобаващо

Любопитното е, че формата и на Дан Еванс, и на Карен Хачанов не бе най-добрата преди този мач. Еванс загуби 11 от последните си 12 двубоя, докато Хачанов записа седем загуби в 10 мача, пише Tennis Majors.