Нов уикенд - ново време за четене. Този път решаваме да се настроим на романтична вълна съвсем не случайно. Само дни ни делят от Свети Валентин, но дори да не сме влюбени нищо не пречи да се отдадем на малко розови чувства.

"Изкупителна любов"

Калифорния в края на 19 век., по времето на Златната треска. Хиляди мъже се стичат тук, за да търсят късмет и богатство. Независимо дали ги намират или не, те имат нужда от забавления, а публичните домове им ги осигуряват. Ейнджъл е на 18, но отдавна се е отказала да се надява на по-добро бъдеще, защото е продадена в публичния дом още като дете.

Снимка 605963

Източник: Колаж / Сиела

Докато на мястото на поредния клиент не се появява мъж, който й обещава обич и надежда. Книгата на Франсин Ривърс е преведена на повече от 30 езика, а миналата година беше екранизирана с участието на Нина Добрев в главната роля.

Изд. Сиела, 21 лв.

"Мадам Екзюпери и звездите на небето"

Едва ли са много хората, които не са чели "Малкият принц" и не са попадали в магията на малката книжка на Антоан дьо Сент-Екзюпери. Колко от тях обаче знаят вдъхновението зад нея? Софи Вияр решава да разкаже истинската историята зад едно от най-известните произведения в света.

Снимка 605965

Източник: Колаж / Лемур

И тя е тази на Консуело - любимата жена до Сент-Екзюпери, Розата на Малкия принц, която през цялото си време до писателя се надява да успее да спечели пълната му любов. Колкото и да се обичат двамата, Консуело трябва да се бори с безкрайните изневери на Антоан, както и с това да излезе от сянката му и да се докаже като талантлива художничка.

Изд. Лемур, 24.90 лв.

"Дивите рози"

Френската писателка Карол Мартинез се вдъхновява от древен обичай от Андалусия, за да напише приказния си роман. Традицията гласи, че когато усети наближаването на смъртта си, жената ушива възглавничка с формата на сърце, в която на листчета пише всичките си тайни и я предава на дъщеря си.

Снимка 605964

Източник: Колаж / Колибри

Лола притежава много такива сърца, останали от жените в рода си. Тя обаче не се интересува от тях - вълнуват я единствено цветята в градината й. Може ли нещо да я накара да промени това?

Изд. Колибри, 20 лв.