За много хора името на Евгени Генчев стана известно покрай участието му във втори сезон на риалити шоуто "Ергенът". Генчев обаче отдавна е доказал качествата си като пианист и музикален педагог с многобройни концерти, и участия по цял свят.

Сълзи, болезнени признания и грозен скандал тази седмица в "Ергенът"

Сълзи, болезнени признания и грозен скандал тази седмица в "Ергенът"

И още две изгонени участнички

На гребена на популярността си в България в момента, той ще изнесе и първия си соло концерт в родния си Пловдив това лято. "Моята музика. Моят свят. Самият аз" е мотото на събитието, което Евгени обещава да е истинско кларивно шоу.

В репертоара за концерта, който ще се състои в Античния театър, са включени както произведения на класически композитори, така и интерпретациите на Генчев на популярни песни на Queen, Nirvana и други съвременни изпълнители. Зрителите ги очакват и гост-изпълнители, които ще бъдат изненада.

"Като класически пианист аз съм концертирал от Австралия и Азия до Щатите. Но за класическите музиканти съм човек, който се е присъединил към "тъмната страна". За мен музиката е универсална. Нямам желание да се ограничавам от жанр, водя се от това, което ме докосва", цитират го на сайта на eventim, където се предлагат билетите за клавирното му шоу.

Концертът на Евгени Генчев е на 3 юни от 20 ч. в Античния театър в Пловдив. Билетите са между 45 лв. и 180 лв.