Задава ли се снежен уикенд, знаем какво ще правим през него. Не - съвсем няма да порим заснежените писти, а ще се сгушим уютно вкъщи с чаша чай и приятна книга. А какви по-подходящи за това време на година от няколко романтични истории за Коледа?

"Всичко, което искам за Коледа"

С името на най-популярната коледна песен на Марая Кери е свързано и коледното желание на Бейли Бригс - да открие специално момче, което да целуне точно на Коледа. Гимназистката е непоправима романтичка и любителка на празника, но когато тя среща не едно, а две момчета, нещата се усложняват.

Снимка 599456

Източник: Колаж / Кръг

Джейкъб неин съученик и популярен спортист в училище, Чарли пък е англичанин, появил се в книжарницата, където Бейли работи. Кого ще избере тя?

Изд. Кръг, 18 лв.

"Бягство по Коледа"

Съвсем идилично започва романът на Сара Морган - едно щастливо английско семейство планира да прекара вълнуващи коледни празници в шведска Лапландия. Кристи е планирала всичко за пътуването, но не и факта, че бракът й със Себ се пропуква.

Снимка 599455

Източник: Колаж / Сиела

На помощ идва най-добрата й приятелка Аликс, която е готова да заведе дъщерята на семейството Холи в Лапландия и да остави съпрузите да си изяснят отношенията. При кого ще се случи по-голямото коледно чудо?

Изд. Сиела, 18 лв.

"Коледа край камината"

Чудото ще дойде и при Лайла, която е останала без родители - затова коледните празници винаги й се струват тъжни и самотни. Приятелките й са решили да я зарадват с Коледа сред заскрежените хълмове на Тенеси.

Снимка 599454

Източник: Колаж / Хермес

Те са наели няколко вили, в които да прекарат празниците - къщите обаче се оказват занемарени, а градчето - скучно. Когато на приятелките й им се налага да си тръгнат, Лайла остава единствено в компанията на грубоватия собственик на местното кафене Тео. Но какво се крие под тази външност?

Изд. Хермес, 16.95 лв.