Неслучайно криминалните романи имат способността да приковават вниманието й, да ни държат в напрежение и да се превръщат в едни от най-желаните за екранизиране. Подбираме три нови попълнения в жанра, които да прочетем през предстоящия уикенд.

3 книги за уикенда от Паоло Джордано, Дж. Г. Фарел и Едуард Ръдърфорд

3 книги за уикенда

Пътуваме до реални и въображаеми дестинации

"Три живота седмично"

Идилична долина в Ардените, Франция. Точно там обаче е открит труп на мъж, като не е ясно дали има престъпление, самоубийство или обикновена злополука. Когато обаче полицията открива три шофьорски книжки с една и съща снимка, но с три различни имена на мъже от три различни града, капитан Марел разбира, че е изправен пред заплетен случай.

Снимка 649812

Източник: Колаж / Enthusiast

Три жени очакват един мъж да се върни, като всяка от тях е убедена, че е единствената. Ще бъдат принудени да се обединят, за да разгадаят загадката на един тайнствен живот, дори и ако опасността е на крачка разстояние от тях.

Изд. Enthusiast, 22 лв.

"Това се случи през нощта"

Да бъдеш извън закона, но в същото време да правиш всичко в името на доброто. Възможно ли е това? Да, ако си част от група 9 - тайна хакерска организация от девет човека, които се познават само виртуално, но са най-верните си приятели.

Снимка 649811

Източник: Колаж / Колибри

Групата е решена да се справи с най-големите злини в света, но това може да се окаже опасно - те се намесват в тайни схеми на най-големите секретни играчи, разкриват разработване на секретни материали, оказват се в смъртоносно преследване през Париж, Мадрид, Лондон, Осло, Истанбул и Тел Авив. И това е само налачото, защото книгата на Марк Леви е първата от трилогия за група 9.

Изд. Колибри, 26 лв.

"На лунна светлина"

Художникът Дилън О'Конър и комичката Джилиан Джаксън не познават, но скоро съдбите им ще се окажат свързани по най-зловещия начин. Той пътува със своя брат аутист и остава да пренощува в крайпътен мотел. Тя също е на път за поредното си участие в долнопробен бар.

Снимка 649810

Източник: Колаж / Изток-запад

Двамата обаче се оказват жертвите на ексцентричен лекар, решил да ги ползва за свой експеримент. Те са инжектирани с психотропно вещество, което ще ги направи "делото на живота" на побъркания учен. Как и въобще дали ще успеят да се измъкнат от него?

Изд. Изток-запад, 24.90 лв.