Те са богати и известни, имат от всичко по много и доста от това, което и ние бихме искали. Но в комплект с всички привилегии и задължения идва и славата. А тя понякога е трудна за понасяне, дори ако сме направили доброволния избор да се влеем в шоубизнеса.

Червен килим, лъскави тоалети, светкавици, фотоапарати, микрофони. За някои това е сбъдната мечта, а за други - оживял кошмар. Те не са усмихнати до уши на снимките си, просто защото никак не им е приятно да бъдат център на внимание. Освен когато си вършат работата.

Дженифър Лорънс

Звездата от "Игрите на глада" е кратка и ясна - не е ок с това да бъде известна. Счита се за нормално момиче и човешко същество. Вероятно просто не е била достатъчно дълго в светските среди, за да свикне с нестихващия интерес към нея. Но по-скоро смята, че това никога няма да се случи.

Снимка 337512

Източник: GettyImages

Кейти Пери

Изпълнителката с десетки хитове и не по-малко провокации зад гърба си също говори открито за славата. "Не ми харесва да съм известна, но ми харесва да творя. Славата е просто ужасен постпродукт от това, което създавам", твърди Кейти Пери.

Деми Ловато

Чаровната певица също никак не е фен на целия шум, който се вдига покрай нея. "Аз не съм известна личност. Аз съм артист и най-вече човешко същество", споделя тя. 

Снимка 337517

Източник: GettyImages

Ема Уотсън

Станала известна прекалено малка, звездата от поредицата за Хари Потър - очаквано, е намразила славата. В началото на кариерата си е буквално смазана от внезапно връхлетелият я обществен интерес. Но с времето свиква и се фокусира върху актьорската си игра.

Бруно Марс

Изпълнителят, който си тръгна с шест награди от последните Грами, държи да подчертае, че никога не се е стремил към слава. И той, както много други хора на изкуството, иска просто да бъде оставен на спокойствие да пише и да композира.

Снимка 337518

Източник: GettyImages

Джъстън Бийбър

Тийн идолът, който също вкуси от света на големите и известните прекалено млад, също е на мнение, че трябва да внимаваме какво си пожелаваме. "Хората виждат само блясъка и позитивите. Животът може буквално да те разкъса", пише R1L.

Селена Гомез

Преди време тя сподели, че няма търпение да дойде денят, в който хората няма да си спомнят за нея. Покрай здравословните си проблеми миналата година, Гомез получи огромна подкрепа от целия свят. Но пък и нейните тревоги се превърнаха в световен проблем. Дали това не е прекалено висока цена?