Ето че и победителят в четвъртия сезон на "Гласът на България" - Радко Петков, започва музикалната си кариера. Първата му песен се казва "Ябълката на раздора" и е факт само няколко месеца след като момчето спечели голямата награда от 50 000 лв. и титлата "Глас на България 2017".

Радко Петков споделя, че благодарение на предаването е създал много нови контакти и приятелства. Но освен че е станал по-разпознаваем за хората, талантливото момче от Троян изтъква, че най-голямата полза от участието му в музикалния формат е възможността да работи с изявени имена в българската музика.

Снимка 298687

Един от тях е и Владимир Ампов-Графа, който е написал текста и аранжимента на "Ябълката на раздора". Видеоклипът към песента е продуциран от bTV и е дело на известния музикален режисьор Павлин Иванов - Bashmotion. Той стои зад видеоклиповете на редица български изпълнители като "Честно & нечестно" на Атанас Колев, "Drama Queen" на Графа и др.

Дебютната песен на Радко Петков е заснета на три различни локации около София в един от най-студените дни на септември. И, в този ред на мисли, режисьорът остава впечатлен от професионализма на 17-годишното момче, стоически издържало сцената в ледената вода и целодневните снимки без оплаквания.

Радко Петков

Източник: bTV Media Group

Радко Петков

Радко смята, че "Гласът на България" му е дал страхотен старт и откакто спечели надпреварата, постоянно нещо около него се случва. Талантливият изпълнител се надява дебютната му песен да е само първото стъпало към успеха в музикалната индустрия. И както за всеки младеж на неговите години, за когото образованието е важно, Радко не прави изключение и планира го да продължи да учи музика.

bTV и "Монте Мюзик" са се спрели на още двама участници от четвъртия сезон на музикалното риалити, на които гласуват доверие, като продуцират за тях оригинален сингъл и видеоклип към него. Това са Кристиан Грънчаров и Мишо Мишев. Техните проекти се очаква да излязат до няколко седмици.

Петият сезон на "Гласът на България" ще се завърне в ефир през пролетта на 2018 г. От 3 до 11 ноември екипът на шоуто тръгва на път, за да търси нови таланти.

Започва кастингът за "Гласът на България"

Започва кастингът за "Гласът на България"

Певците ще бъдат прослушвани от педагози в София, Варна, Бургас, Велико Търново и Пловдив