Известните личности по принцип не обичат много да говорят за личния си живот или децата си. Е, изключения правят Уил Смит и съпругата му Джейда, които превърнаха 2021 г. в годината на откровенията.

Уил Смит, Джейда Пинкет Смит и петицията, която иска да им попречи да дават повече интервюта

Защо искат да забранят на Уил Смит да дава интервюта

Угодия няма

Пенелопе Крус обаче определено не от тези, които много често говорят за личния си живот. Един от малкото пъти, в които го прави, актрисата говори за това защо не разрешава на децата си да имат социални мрежи и телефони.

В интервю за предаването на CBS - Sunday Morning, Крус казва, че според нея не е редно децата да биват излагани на социалните мрежи от прекалено ранна възраст. Самата тя признава, че ползва социалните мрежи, но не много често и предпазливо.

Снимка 538582

Източник: GettyImages

Пенелопе Крус смята, че е опасно за дете на 12 години например да има профили в социалните мрежи. Тя дори твърди, че това е като някакъв експеримент, който цели да покаже какво ще се случи, ако едно дете бива изложено на толкова много технологии.

Актрисата също така казва, че двете ѝ деца, които има от Хавиер Бардем - Луна (8 г.) и Лео (10 г.), нямат мобилни телефони. Забранено им е и да използват социални мрежи поне докато не навършат 16 години. Тя е твърдо убедена, че по този начин предпазва психичното им здраве.

Пенелопе Крус, майчинството и какво научава от филма „Вики, Кристина, Барселона“

Каква майка е Пенелопе Крус

И как се справя с успешната си кариера

Въпреки забраната за телефони и социалните мрежи, Пенелопе Крус, разбира се, разрешава на децата си да гледат филми, пише People.