Ако човек е активен в социалните мрежи и е фен на Pavell & Venci Venc’, няма как да не е забелязал, че двете половинки на дуета стоят на двата полюса на активността там. Докато профилът на Pavell събира прах и много рядко се радва на обновяване, Venci Venc’ откровено си признава, че е добре "спам да има".

"Хората са различни и ние не правим изключение. Аз съм асоциален в социалните мрежи", казва Pavell. Като типичен класик и романтик, той предпочита общуването на живо - както с близки, така и с фенове. За Venci Venc’ нещата стоят по следния начин: "Обичам да информирам любимите си хора, близките си приятели и всички, които се кефят на музиката ни, за интересните неща в деня ми."

Но каквото и да е ежедневието им по принцип, в момента животът и на двамата се върти не само около музиката, но и около амплоато им на водещи на "Гласът на България" по bTV. За втори пореден сезон Pavell и Venci Venc’ са част от предаването за таланти. И докато на едно ниво всичко им изглежда същото, то на друго всичко е различно.

Снимка 346183

Източник: bTV

"Сезонът е още по-як и участниците са дори по-добри от миналата година", казва Pavell, а Venci Venc’ добавя: "Има по-изненадващи таланти, а напрежението и състезателният хъс на треньорите правят предаването още по-интересно."

Разбира се, не липсват и гафове. И макар водещите се признават за "лапсус майстори", не могат да откроят някоя грандиозна издънка. Може би защото винаги си пазят гърба.

Усещането да бъдат на сцената на "Гласът на България" определят типично в свой стил: "приключение отвъд познатото" и "мега парафронтално изживяване" (в превод на Venci Venc’ - по цялата глава). Върхът на сладоледа в предишния сезон са трите предавания на живо, които са първите за тях в ролята не на изпълнители, а на водещи. Затова сега и ги очакват с нетърпение.

Снимка 346177

Източник: Вирджиния Рекърдс / Борислав Йосифов

Но преди това ги очакват още много емоции. "Тази година вече имаме годеж, сълзи и даже екшън в записаните епизоди, така че ще трябва да се случи нещо много изтрещяло на живите концерти, за да се изненадам", споделя Venci Venc’. Но със сигурност няма да липсват онези моменти, които оставят и двамата без думи.

Въпреки че точно думите са тяхното оръжие, дуото римотворци няма как да не загуби реч, когато види как пред очите им рухва мечтата на едно дете. Но, такъв е животът - докато едни губят, други се радват на успех. Но и според двамата, участниците в "Гласът на България" са така необходимите нови герои на родната музикална сцена.

"За нови гласове място винаги има, но от тях самите зависи дали ще го задържат", категоричен е Pavell. "Място за всеки има под слънцето. Въпросът е дали го прави "за другите" или "за егото". Защото храната за егото е славата, храната за душата е фактът, че правиш света с една идея по-добър. Трябват ни хора с чисти сърца и ценности", допълва го Venci Venc’. 

И докато едни се борят за своето място под слънцето, рапърите вече са успели да го извоюват. Успяха да използват и сцената не само в ролята на водещи. Те сложиха начало на новия сезон на "Гласът на България" с нова версия на парчето си "SeTaaBrat" и възможността да са на една сцена с треньорите. А дали ще ги видим отново в най-добрата им светлина с микрофон в ръка и рими на уста в рамките на предаването, предпочитат да запазят в тайна.

Снимка 346268

Източник: Вирджиния Рекърдс / Борислав Йосифов

Ако сега трябва да покажете плейърите на телефоните си, каква музика и кои изпълнители ще видим там?
Pavell: Напоследък G-Easy, Ty Dolla $ign, Jay Z, Kendrik Lamar, Logic...
Venci Venc’: Бах, Бетовен, Three 6 Mafia, Project Pat, Egor Krit и тооонове джаз.

Кои са вашите герои?
Pavell: Родителите ми, Батман и Фреди Меркюри.
Venci Venc’: Баба, Надежда Даскалова. Бог да я прости. Гледа ме... и се усмихва отдалеч.

Музиката, която правите днес, доста се различава от песните, с които изгряхте преди години. Отстъпи ли рапът място на комерсиалното звучене?
Pavell: Според част от феновете ни преди бяхме по-комерсиални, според други е обратното. А всъщност това не е правило, с което се съобразяваме. Просто се стараем всяка песен да ни е любима.
Venci Venc’: Не ни се налага да правим компромиси, но безотговорното отстъпи на отговорността към хората. Освен ако ни ядосат кучетата, лаейки, докато керванът си върви.

Снимка 346180

Източник: bTV

Бихте ли приели предложение да бъдете треньори в "Гласът на България" и мислите ли, че като ментори решенията ще са лесни?
Pavell: Точно защото обичаме да се поставяме извън зоната си на комфорт, с удоволствие бихме приели. Решенията на двама ни често ще бъдат различни, ще има сблъсък на мнения и комични моменти...
Venci Venc’: Веднага почваме. Дайте договора!

Да очакваме ли скоро ново парче на дуото Pavell и Venci Venc'?
Pavell: Съвсем скоро - на 22 март. Парчето "Fake Profile" отговаря на най-важния критерий - любимо ни е! Носи силно послание, в което ще се припознаят много хора.
Venci Venc’: А във видеото ще ни видите същите, но различни.