Колкото и да е тежка една година (а тази беше от най-гадните), винаги накрая идва времето за всевъзможни класации. А тази на People за най-секси мъжа на годината ни е една от любимите.

Вчера, 17 ноември, Майкъл Б. Джордан бе гост във вечерното шоу на Джими Кимъл, където разкри, че е новият Sexiest Man Alivе.

33-годишният актьор, станал популярен с ролята си в "Черната пантера", се появи с жълт защитен костюм, след което разкри самоличността си. Последва и импровизирана церемония по награждаване.

В интервю за People, Майкъл Б. Джордан признава, че тази награда е много специална за него, защото жените в семейството му да големи фенове на изданието и със сигурност ще бъдат много горди с него.

Актьорът сподели, че неведнъж е чувал шеги по свой адрес, че това е вероятно единствената награда, която никога няма да спечели. Но сега, когато е обявен за най-секси мъжа на 2020 г., усеща това "готино чувство", че вече е част от "клуба".

Освен с външния си вид и с ролите си в киното, Майкъл Б. Джордан държи да се открои и запомни и с нещо друго - с действията си за промяна. Той създаде компанията Outlier Society Productions, която бе първата, задължаваща режисьорите да подбират екипа и актьорския състав така, че да има представители на различни раси, хора с различна сексуална ориентация и други, които в повечето случаи остават пренебрегнати в индустрията.

Актьорът е и един от активистите на движението Black Lives Matter. Той смята, че успява да използва правилното време, за да могат действията му да имат наистина голям ефект. И знае, че промяната зависи от всеки един от нас.

Това, което е днес, Майкъл Б. Джордан дължи преди всичко на родителите си, които са направили много за него и са положили една добра основа, върху която той да се развива. А тайната на своята увереност смята, че е разбирането, че няма как да направиш всички щастливи и винаги ще се срещаш с негативизъм. Затова винаги прави това, което смята, че е правилно.

Майкъл Б. Джордан, голото му селфи и какво общо имат президентските избори в САЩ

Какво свързва голият Майкъл Б. Джордан и Тръмп

Атрактивен и активен

Когато не е на снимачната площадка, Джордан обича да кара бързи коли, да готви и да играе видеоигри. А след 10 години си се представя повече като режисьор и продуцент, отколкото като актьор. Разбира се, мечтае и за семейство, но желае и да окаже своето влияние върху света с това, което прави.