Наскоро Тим Кук се превърна в първият СЕО, който управлява компания със стойност от 1 трилион долара.

Това обаче не означава, че 57-годишният наследник на Стив Джобс е заринат в купчини пари. Кук всъщност е един от най-скромните лидери в Силиконовата долина, за който е известно, че харчи много малко и предпочита да си купува дрехи, когато са намалени.

Според данни на Time, състоянието на Кук възлиза на около 625 милиона долара. Това е много по-малко от десетките милиарди, с които разполагат колегите му Джеф Безос (Amazon), Марк Зукърбърг (Facebook) и Лари Пейдж (Google).

Как изглеждат 133 милиарда долара

Как изглеждат 133 милиарда долара

Шефът на Amazon изкарва по 107 милиона долара на ден

Голяма част от парите на Кук идват от акции в Apple, където редовната му годишна заплата към момента е около 3 милиона долара. Заплатата му се е увеличила повече от три пъти, откакто пое поста на СЕО през 2011 г. след смъртта на Джобс.

В същото време Кук печели и от акциите си в Nike, които се оценяват на 3.4 милиона долара.

Шефът на Apple се слави като много скромен и миролюбив човек. В момента той живее в имение на стойност от 1.9 милиона долара, което си е направо евтино за район, в който средната цена на жилищата е 3.3 милиона.

В свободното си време Кук се наслаждава на неизискващи големи средства занимания - обича да прави походи в природата, да кара колело и тренира всяка сутрин в 5 ч.

Фенове сме му на Кук.

100 милиона и частен самолет за Тим Кук

100 милиона и частен самолет за Тим Кук

Това се казва новогодишен бонус