Всеки път, когато отваряме Instagram, едно от първите неща, които привлича погледа ни, са все по-популярните Reels. Автоматично се случва и още нещо: започваме да се чудим дали не сме сбъркали приложението и да сме отворили TikTok.

Кайли Дженър, частният ѝ самолет, кратките полети с него какво разгневи хората в социалните мрежи

Кайли Дженър успя да вбеси всички

Кратите полети на заможните са проблем за...

Това e забелязалa и Кайли Дженър - вторият най-"влиятелен" човек в Instagram с 360 милиона последователи (първият е Кристиано Роналдо с 470 милиона).

Риалити звездата сподели в стори публикация с посланието: "Направете Instagram Instagram отново (спрете да се опитвате да бъдете TikTok, аз просто искам да гледам сладките снимки на моите приятели). С уважение, всички." Всъщност, става въпрос за онлайн петиция, която всеки може да попълни - ако и той е на мнението на Кайли Дженър. Към момента са го направили почти 190 хиляди души.

Снимка 582024

Източник: instagram.com/kyliejenner

Ким Кардашиян не остана по-назад от сестра си и също сподели поста, който събра над един милион харесвания, пише TheVerge.

Кайли излиза с откритата позиция "ЗА стария" Instagram след като миналата седмица стана ясно, че почти всички нови видеоклипове, публикувани в Instagram, автоматично ще станат Reels.

Кристиано Роналдо, Ариана Гранде, Кайли Дженър и най-харесваните постове на звезди в Instagram за 2021г.

Звездите с най-много лайкове през 2021 г.

Снимките, за които всички говореха

Дрезгите между Instagram и TikTok въобще не са нещо ново. От няколко месеца Meta се опитва да наложи на всичките си потребители използването на Reels за видео съдържание. Това обаче дразни "заклетите" привърженици на Instagram, защото на практика превръща платформата в клонинг на TikTok.

Компанията на Марк Зукърбърг стигна дори и по-далече. Meta не само че стимулира създаването на видеосъдържание в Reels, за което възнаграждава потребителите си с парични бонуси, но предупреди, че дори ще понижи ранга на всяко видео, повторно публикувано от TikTok в Instagram. Което автоматично ще понижи и неговите гледания. Малка подробност, която няма как да не засегне дори и най-големите инфлуенсъри като "гигантите" Кайли Дженър, Кристиано Роналдо и т.н. знаменитости.