Изминаха две години, откакто разбрахме, че Джейсън Деруло се е разделил с половинката си и майка на сина му - Джена Фрумс.

Джейсън Деруло - все повече бизнесмен отколкото певец

Когато си певец, но отвориш автомивка

Многото таланти на Джейсън Деруло

През всички тези месеци изпълнителят не скучаеше и пускаше нови хитове. Разширяваше и портфолито от бизнеси, в които инвестира. На Деруло обаче може и да му се наложи да остави всичко на заден план, защото е изправен пред сериозни обвинения.

От документи, подадени в съда в Лос Анджелис, става ясно, че срещу Джейсън Деруло е заведено дело за сексуален тормоз. То е от младата изпълнителка Емаза Гибсън, която твърди, че през 2021 г. ѝ е бил обещан мечтаният договор за продуциране.

Твърденията ѝ са, че след това Джейсън Деруло е очаквал, че тя трябва да прави секс с него. След скандали и обиди от страна на изпълнителя, които са разплаквали младата Гибсън, той се е отметнал от обещанията си.

Тя твърди, че страда от посттравматичен стрес и освен Деруло, обвинява неговия мениджър, Atlantic Records и Future History, че са знаели за неговото поведение, но са останали безучастни. Също така са прекратили договора ѝ през 2022 г., без да ѝ дават никакво обяснение, пише Rolling Stone.

В подадените в съда документи 25-годишното момиче пояснява, че когато Джейсън Деруло се е свързал с нея през месец август 2021 г., ѝ е казал, че тя ще може да издаде поне няколко албума и стане успешна. 

Джейсън Деруло - все повече бизнесмен отколкото певец

Когато си певец, но отвориш автомивка

Многото таланти на Джейсън Деруло

През ноември същата година обаче е започнал да я пристиска. Твърденията са, че Деруло ѝ е заявявал, че за да успешна в тези среди, трябва да прави секс с когото трябва и да употребява наркотици.