Наградите Грами може и да са доста критикувани, но е факт, че не всеки може да ги спечели и поне към момента си остават най-значимата награда в света на музиката.

Грами 2024 - кои са победителите в най-важните категории

И най-много Грами отиват при...

Отличените изпълнители и групи, които спечелиха награди през 2024 г.

Една от най-успешните изпълнителки в историята безспорно е Бионсе. Тя е номинирана цели 88 пъти за Грами, като е печелила наградата цели 32 пъти. Но странното е, че до момента Бионсе никога не е печелила в категорията за албум на годината.

Нещо, което очевидно се оказва проблем. Или поне за Джей Зи. Рапърът получи наградата за глобално въздействие и използва времето си на сцената, за да изрази несъгласието си с някои неща.

Снимка 652226

Източник: GettyImages

Джей Зи заяви, че музиката е субективно нещо и успехите се базират на различни мнения. "Но, знаете ли, някои неща - не искам да засрамвам тази млада дама, но тя има повече Грами от всички и никога не е печелила албум на годината."

Killer Mike след Грами 2024 - защо бе арестуван рапърът, след като спечели три статуетки

Да спечелиш три награди Грами и да те арестуват след това

Killer Mike ще остане със смесени чувства

Рапърът така и не спомен директно името на Бионсе, но стана ясно, че младата дама, за която говори, е именно тя. Според People, до момента Бионсе е номинирана в категорията за албум на годината четири пъти, като досега не е я е печелила нито веднъж.

Снимка 652228

Източник: GettyImages

"Знаете ли, някои от вас ще се приберат тази вечер и ще се почувстват като ограбени. Някои от вас може да бъдат ограбени. Някои от вас не принадлежат към някоя категория. Не, когато съм нервен, казвам истината", заяви Джей Зи от сцената.

Въпреки това рапърът завърши речта си с твърдението, че човек трябва да продължава да се опитва да е упорит, докато не получи признанието, което мисли, че заслужава. "... докато не те нарекат гений, докато не те нарекат най-великия на всички времена. Разбирате ли ме?"

Селин Дион на Грами 2024 - за първи път пред публика след диагнозата и критиките към Тейлър Суифт

Селин Дион след диагнозата - за първи път пред публика

И защо хората атакуват Тейлър Суифт

Тази година Бионсе не бе номинирана в нито една категория за наградите Грами, но миналата загуби именно в албум на годината, когато загуби от Хари Стайлс с неговия албум Harry's House.