Принц Алберт и принцеса Шарлийн са една от най-обсъжданите кралски двойки в Европа. Бракът им мина през много премеждия, но двамата се радват на двете си деца - осемгодишните близнаци принц Жак и принцеса Габриела.

Принцеса Шарлийн, Камий Готлиб и съвместната им светска проява в Монако

Когато някой засенчи принцеса Шарлийн

Принцесата на Монако в неочаквана компания

Малко хора обаче помнят, че 65-годишният Алберт има още две по-големи деца от предишни връзки преди да е бил женен. Един от тях е Александър Грималди, който на 24 август ще навърши 20 години.

Александър даде интервю за френското издание Point de Vue, в което разкри повече за отношенията с известния си баща. Той призна, че се дразни, когато го наричан "незаконно дете" на Алберт, защото той е роден от връзката на принца със стюардесата Никол Костес преди Алберт да се ожени.

"Майка ми е по-мека и позволява да се говорят много неща, защото винаги са я съветвали да забрави тази история," казва Александър. И натъртва, че той носи фамилия Грималди и е бил признат официално от принца на Монако като негово дете още с раждането си.

"Баща ми доброволно е признал бащинството си, когато съм бил бебе. Това не е станало чрез съд или с намесата на пресата", казва Александър, който гради кариера като модел. Той допълва, че е в добри отношения със своята полусестра Джасмин Грейс Грималди, която е на 31 години е плод на връзката между принц Алберт и сервитьорката Тамара Ротоло.

Нито Александър, нито Джасмин имат право да претендират за трона на Монако, който се полага единствено на наследници, родени след брака на принц Алберт. Престолонаследник на княжеството е принц Жак.