Mного известни имена използват славата и възможностите си, за да помагат. Някои даряват големи суми на нуждаещи се, други финансират обучението на студенти, трети подкрепят различни каузи, но всички те се обединяват около идеята да вършат добри дела. Вижте 7 знаменитости от Великобритания и техните благородни постъпки през последните години.

Stormzy

Снимка 341637

Източник: GettyImages

Рапърът обяви, че ще финансира двама чернокожи британски студенти, които ще посетят университета в Кеймбридж тази година (2018 г.) и двама през 2019 г. Стипендията "Stormzy" покрива такси за обучение и осигурява субсидия за издръжка до четири години бакалавърски курс.

Дж. К. Роулинг

Снимка 359767

Източник: GettyImages

Освен неуморно защитавайки маргинализираните и беззащитните в социалните медии, авторът на Хари Потър дава почти 13 млн. британски лири за различни каузи през 2017 г.

Тя подкрепя редица инициативи с благотворителната си организация Volant и също така е основател и президент на международната организация за деца с нестопанска цел Lumos, която работи за прекратяване на институционализацията на децата по света, като се бори да гарантира, че всички деца растат в безопасна и грижовна среда.

Ема Уотсън

Снимка 331711

Източник: GettyImages

Актрисата се занимава с благотворителна дейности по различни проекти, но нейната работа като посланик на кампанията #HeForShe на Организацията на обединените нации, е едно от най-големите ѝ постижения. Речта на Ема Уотсън през 2014 г. поставя основите на активизма, призоваващ мъжете по света да помогнат за постигането на равенство между половете.

Крис Мартин

Снимка 325802

Източник: GettyImages

Вокалистът на Coldplay дарява 10% от годишния си доход за благотворителност. През 2017 г. той и групата му подкрепят организация, която спасява живота на десетки хиляди бежанци и мигранти, преследвани и избягали от войната в Близкия изток.

Адел

Снимка 355063

Източник: GettyImages

По време на творческата си почивка през 2017 г. Адел прекарва голяма част от времето си с младежи в неравностойно положение.

През юли тази година, 2018 г., певицата се появи в Grenfell Tower, за да утешава хората, по-малко от 24 часа след избухването на пожара, който уби 72 души. Като страстен лондончанин Адел използва социалните медии, за да отдаде почит на жертвите и да насърчи публичните дарения.

Меган Маркъл

Снимка 371822

Източник: GettyImages

След като обяви годежа си с принц Хари, Меган Маркъл сподели за радостта си, че ще може да се съсредоточи върху каузи, които са много важни за нея.

Тя е дългогодишен съветник на благотворителната организация One Young World, която се застъпва за здравеопазването на жените по света. Тя също е глобален посланик на World Vision - най-голямата световна международна благотворителна организация за деца.

Сър Елтън Джон

Снимка 344459

Източник: GettyImages

Супер богат и супер щедър, сър Елтън Джон е най-големият дарител на знаменитости в Обединеното кралство. Може би най-известен с фондацията за борба с ХИВ / СПИН по света, сър Елтън раздава 34,3 млн. британски лири (почти 12% от общото му богатство) през 2016 г., пише Independent.

Джон Бойега

Снимка 331705

Източник: GettyImages

Не винаги става въпрос за пари, които звездите дават. Понякога става въпрос за отделяне на време, за да направят нещо специално. Актьорът от "Междузвездни войни" Джон Бойега изненада децата с играчки в болница в Лондон през 2017 г.

23-годишният актьор, облечен в костюма на Фин от филма, доставя играчки от името на благотворителната организация Rays of Sunshine за болни деца на лондонска болница.