Ward's проведоха деветите годишни награди „Интериор на годината" на 4 юни, където Jaguar XF бе обявен за победител в категорията „Най-добър интериор за премиум автомобил".

Избран от членовете на редакционния екип на списание Ward's, Jaguar XF беше оценяван в продължение на два месеца по осем различни критерия: избор на материали, ергономичност, информация към водача, безопасност, общо впечатление, качество на сглобката и хармоничен дизайн. По всеки един от критериите XF бе на първо място.

„След дългата и упорита работа на дизайнерския екип, за нас е истинско удоволствие да получим такова признание", каза Иън Калъм, директор дизайн за Jaguar Cars.

"XF наистина представя новата дизайнерска насока на Jaguar и това признание от Ward's Automotive Group показва, че това, което правим, е правилното за марката.", продължи той.

С дизайн на интериора, близък до този на екстериора по отношение на майсторската изработка и визуалното въздействие, невероятната атмосфера в новия XF се допълва от луксозните материали, изисканите уреди и мекото интериорно осветление.

Отличните инженерни решения и вниманието към детайла превръщат интериора на XF в най-добрия в своя клас по отношение на финес и изтънченост, а интелигентното използване на съвременни технологии и лесният за употреба touch-screen добавят нови измерения по отношение на комфорта.

Наградата на Ward's за „Интериор на годината" става все по-популярна и престижна сред автопроизводителите. Това е единствената програма, фокусирана специално върху интериора на автомобила, отразявайки последните иновации в технологиите и дизайна.
Агенция Speed-Press