Дебютната изложба „От лицето на Земята" на Димитър Свиленов може да бъде видяна в галерия „Икар" от 2 до 10 юни.

Художникът е завършил Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография. Рисува повече от десет години преди да открие „енергитичната" живопис.

„Особено интересна ще бъде изложбата за тези, които са чели последната книга от свещеното писание „Откровение на Йоан". В него е описано бъдещето ни - както в записките на Нострадамус и пророчествата на Малахий. „Откровение на Йоан" е пророчество за времето, в което живеем", споделя той.  

Свиленов рисува творбите си за няколко минути. Те пресъздават съвремието ни или липсата на такова, защото ние сме или закотвени в миналото или в мисли за бъдещето и забравяме да сме с времето, което е единственото тук и сега. Според Димитър за останалото има кой да се грижи.  

„Първо сънувах невероятно красиво, спокойно, съвършено място с необикновени цветове. Събудих се и исках да запазя завинаги този образ. Отидох до близката книжарница и си купих блок за рисуване и бои.

Върнах се и нарисувах този сън - първата си енергетична картина. След време я озаглавих „Откровение на Йоан", няколко месеца след като я бях нарисувал прочетох текста на откровението и започнах да откривам образите от пророчеството в картината.

Никога преди това не бях рисувал подобни картини. Видях съвършенството и започнах да създавам образите му на лист хартия."