Хардкор фестивалът Mayday Fest ще се проведе в парти-център "4КМ" на 5 май.

Най-мащабното събитие, организирано от от Re-Act до сега, ще събере 4 от най-актуалните имена в американската и европейската хардкор сцена.

След като вече имахме шанса да се насладим на живото изпълнение на калифорнийците Ignite през 2007 г., когато те свириха заедно с NOFX в София, този път Ignite идват като хедлайнери на Mayday Fest.

Втората основна група на фестивала е добре познатата метълкор машина Born from pain, които идват за трети път у нас.

Предишните им два концерта представляваха абсолютно безкомпромисна месомелачка.

Любопитно е, че този път те ще бъдат с новия си фронтмен Кевин Ото (екс-End of Days).

Death before dishonor идват за първи път в България и това със сигурност е дългоочаквано събитие от много хора, защото това е една от най-емблематичните и актуални банди от модерната американска сцена.

Канадците Burn the 8 track са може би единственото не толкова добре познато име на местната публика, но за сметка на това изключително интересни и различни.

Пресата описва песните им като"мелодична музика с емоционален заряд, но не и емо, завладяващи и агресивни на моменти, но не и класически пънк и хардкор - Burn the 8 track са уникални по свой собствен начин".

От българска страна на Mayday Fest ще свирят няколко от най-изявените и активни групи от родната сцена - B.F.D.M., Brothers in blood, Melekh, A-moral и Rise Up, а като специални гости от Македония ще участват и метълкор класиците Smut.

Началото на феста е в 16:30 (вратите отварят в 16:00), цената на билетите на предварителна продажба е 30 лева, като те могат да бъдат закупени чрез мрежата на Ticketstream и Eventim.

На място билетите ще струват 35 лева.