За дългата си кариера в Холивуд Кевин Костнър се е снимал в много филми (и някой друг сериал). Може да се похвали и че е спечелил Оскар, но вече дори това няма да е най-впечатляващото.

Yellowstone, Кевин Костнър, 1883 и какво да очакваме от двата сериала на Тайлър Шеридън

Кевин Костнър и предисторията на модерния уестърн Yellowstone

Първи трейлър на 1883

От Variety разбираме, че Костнър се е захванал с уестърн на име Horizon. И не само ще влезе в главната роля, а и в тази на режисьор и продуцент. Впечатляващото и необикновеното е, че плановете на актьора са Horizon да бъде с продължителност от 11 часа.

Разбира се, това е ужасно много време и се съмняваме, че някой би го изгледал наведнъж (че и на няколко пъти). Но пък Кевин Костнър има план. Той иска да раздели тези 11 часа в общо четири отделни филма.

Костнър казва през Variety, че това ще бъдат четири различни филма, които обаче ще са свързани помежду си. Снимките трябва да започнат в края на месец август, като идеята е, когато работата по тях е завършена напълно, да излизат през три месеца.

Снимка 560440

Източник: GettyImages

В момента все още тече кастинг, защото за тези четири филма ще има общо 170 роли, които ще имат реплики. Това ще бъде четвъртият филм, който актьорът ще режисира след "Танцуващият с вълци" (1990 г.), "Месия на бъдещето" (1997 г.) и "Свободна територия" (2003 г.).

Horizon ще се разгърне доста, като ще проследи времеви диапазон от 15 години, фокусирайки се върху западните граници на Америка, коренното население и всички нови заселници, които искат своето. Плановете на Кевин Костнър са всеки филм да бъде с продължителност от около два часа и 45 минути.

Актьорът-режисьор-продуцент е готов, ако се наложи, да раздели всички тези филми на едночасови епизоди, така че да се получи нещо като сериал, които да бъде излъчван по телевизията. Първият филм ще бъде заснет още тази година, докато работата по останалите три ще започне от април 2023 г.