Когато през 2003 година втората част на "Макс Пейн" излезе за PC, никой не предполагаше в колко успешен продукт ще се превърне всъщност. Пет години по-късно - когато режисьорът Джон Мур се зае с амбициозната задача да превърне култовата игра във филм, всичките му усилия бяха следени "под лупа".

Според мнозина обаче желаното се е получило - "Макс Пейн" се е превърнал в един от най-добрите холивудски екшъни в последно време с нужната доза напрежение, ужаси, мистика и романтика. Не малко за това обаче допринесе и високият му бюджет.

Продуцентите успяха да си позволят да вземат за главната роля Марк Уолбърг, който се вписа идеално като Макс, Мила Кунис получи ролята на възлюбената му - Мона Сакс, а съзвездието се допълва от новото момиче на Бонд Олга Куриленко, Крис О'Донъл, Бо Бриджес.. Успешен се оказа и ходът с привличането на Амаури Ноласко, който до този момент бе познат най-вече с участието си в Prison Break.

Иначе самият филм напомня доста на "Константин" (с Киану Рийвс), но по всяка вероятност ще качи доста повече приходи в бокс офиса. В лентата веднага се усеща и хорър почерка на Джон Мур, направил впечатление още в "Поличбата".

С очаквания успех премина и премиерата на 17 октомври. Звездите от лентата не бяха оставени и за минута да почиват, редувайки автографи и интервюта. Най-сериозният тест обаче тепърва предстои. Зрителите ще трябва да решат справил ли се е екипът, а отговорът ще стане ясен в следващите седмици.

Представяне на филма - ТУК
Кадри от филма и от премиерата - горе вдясно
Официалният трейлър - горе вдясно