Наскоро научихме, че Samsung възнамерява за първи път да добави безплатен протектор за екран в комплектите на новите си Galaxy S10 флагмани. 

Това е добра новина за всички, които възнамеряват да се сдобият с някои от новите модели, но причината зад решението на Samsung определено заслужава вниманието ни.

Тазгодишните Galaxy S10 и S10+ използват нов вид пръстово сканиране за отключване и идентификация, което разчита на звукови вълни, за да разчете отпечатъка от пръста ни.

Сензорът е поместен под самия екран и е дело на Qualcomm, които твърдят, че технологията е по-бърза и надеждна от всичко виждано до сега. 

Изглежда обаче, че от Samsung се притесняват, че ултразвуковата технология може да бъде възпрепятствана от протектори, произведени от други компании, и са решили да добавят собствен безплатен такъв в комплекта.

Това означава, че притежателите на S10 и S10+ ще трябва да платят 30 долара, ако искат да сменят оригиналния протектор на телефона си с нов, тъй като няма да могат да се възползват от китайските варианти за по няколко долара.

Силно се надяваме, че това не е индикация за други, неизвестни още проблеми с новата технология.

Galaxy S10, S10+ и S10e на Samsung - най-добрите смартфони на марката досега

Galaxy S10, S10+ и S10e - най-добрите смартфони на Samsung досега

Страхотен дизайн, много мощ и много снимки