В края на миналата седмица WinFuture се натъкват на документ не само със спецификациите на предстоящия Xiaomi Mi A3, но и със снимки на апарата, които разкриват някои ключови промени.

От изтеклата информация става ясно, че Mi A3 най-вероятно ще разполага с нов AMOLED екран, вместо с LCD такъв, който отново ще е с размер от шест инча.

В горната си част панелът ще помещава 32-мегапикселова камера, вградена във формата на капка.

Снимка 434097

Източник: WinFuture

На гърба на Mi A3 ще има общо три сензора с респективно 48, 8 и 2 мегапиксела, но за момента не знаем точно какви ще са техните възможности.

Интересната новост е, че сензорът за пръстов отпечатък ще е вграден в самия екран, а алуминиевият гръб от миналата година ще даде път на стъклен панел, което ни навежда на мисълта, че телефонът ще печели и от безжично зареждане.

Снимка 434099

Източник: WinFuture

За момента знаем, че основният модел Mi A3 ще разчита на Snapdragon 665 и ще предложи 4GB RAM и 64GB памет.

Говори се, че устройството ще бъде захранвано от доста мощна батерия от 4000mAh, която може да се зарежда бързо чрез USB-C порт.

Xiaomi готви най-бързото зарядно на пазара

Xiaomi готви най-бързото зарядно на пазара

От 0% до 100% за 17 минути

В мрежата има слухове, че Xiaomi възнамерява да пусне Pro и Lite модели на Mi A3, но за момента детайлите в това направление са оскъдни.

Снимка 434101

Източник: WinFuture

Очаква се Mi A3 да се появи в Европа още през август, а останалите непотвърдени модели - малко по-късно, като засега никой не споменава колко ще струват те.

Xiaomi Mi CC и новата линия смартфони на компанията

Новата линия смартфони на Xiaomi Mi CC

Mi CC са предназначени за младите и креативни потребители