Остава по-малко от месец до Unpacked събитието на Samsung, в което ще видим новия Galaxy Note 20, но не и следващия сгъваем модел Galaxy Z Fold 2, както стана ясно наскоро.

Засега датата, на която корейската компания ще представи новия си сгъваем модел, не е ясна, но доста неща за самия телефон са.

Преди няколко дни южнокорейският сайт ETNews публикува голяма част от спецификациите на модела, които ни дават доста насоки за него.

Снимка 488412

Източник: Twitter / BenGeskin

На първо място сред тях се откроява по-големият екран, който най-вероятно ще е с диагонал от 7.7 инча - с 0.4 инча повече от при първия Galaxy Fold.

Екранът отново ще ползва Ultra Thin Glass технологията, която видяхме при Z Flip, а селфи камерата е леко изместена вляво.

Очаква се AMOLED панелът да поддържа честота от 120Hz, както Galaxy S20 Ultra. Дочуваме също, че самият екран ще е по-тънък от този на Galaxy Fold, благодарение нa технологията Y-OCTA. Тя елиминира нуждата от отделен сензитивен слой в екрана и съответно намалява производствените разходи, пише Phonearena.

Външният екран също ще е по-голям и то с доста. Според изтеклите данни той ще е с размер от 6.23 инча, докато този на първия Fold бе едва 4.3 инча.

Снимка 488414

Източник: Twitter / BenGeskin

Едва ли обаче ще видим 108-мегапикселовия сензор на Samsung в Z Fold 2, като най-вероятно конфигурацията ще е подобна на тази при Galaxy S20.

Въпреки това ще видим един истински мощен сгъваем смартфон с до 12GB RAM, 512GB за съхранение на данни и Snapdragon 865+.

За цени засега дори не смеем да мислим, защото главоболието идва твърде бързо, предвид цените на повечето сгъваеми смартфони до момента.