Разнообразен, различен, забавен, елегантен и най-важното - удобен!

Samsung Galaxy Z Fold 3, Z Flip 3 и всичко за новите сгъваеми смартфони

Samsung Galaxy Z Fold 3 и Z Flip 3 - нова страница при сгъваемите смартфони

По-здрави, по-мощни и по-надеждни

Можем да отделяме положителните оценки със запетайки цял ден и едва ли ще прекалим, защото е трудно да прехвалиш Samsung Galaxy Z Fliр 3, особено след като прекараш седмица в компанията му. 

Очаквахме, че ще получим крехък телефон, който ще ни е страх да не изпуснем, за да не пръснем и (дву-)месечната си заплата заедно със стъкления гръб и специалния сгъваем екран. Но ето че останахме изненадани.

Снимка 551997

Източник: lifestyle.bg

Сгъваем телефон, на който да се довериш

Поне за нас здравината и надеждността са един от най-важните елементи при сгъваемите телефони. Galaxy Z Flip 3 е добър пример за това как трябва да се държат те. И колкото фин и дизайнерски е корпусът му, механизмът на сгъване и екранът ни се сториха надеждни и солидни. 

От Samsung са елиминирали всички пролуки, през които биха влезли песъчинки и други частици, за да увредят екрана, а самата панта се усеща точно толкова здрава и подвижна, колкото бихме искали. 

Снимка 551995

Източник: lifestyle.bg

Гънката в средата на екрана е по-деликатна отпреди, но все още е забележима под определени ъгли. Усеща се и когато плъзнем пръста си през нея. Това обаче в нито един момент не наруши преживяването ни с телефона. 

Различен по хубав начин

Всеки иска да има нещо различно от останалите, да се индивидуализира и заяви. 

Инженерите зад Z Flip 3 очевидно знаят това и са създали преживяване, което е хем доста различно от това с обикновен смартфон, хем навява спомени за познати усещания от времето, когато телефоните с капаче бяха на мода. Меланхолията е реална, но несъмнено приятна. 

Снимка 551994

Източник: lifestyle.bg

Пропорциите от 22:9 отличават 6.7-инчовия AMOLED екран от повечето модели на пазара. Дават и усещане за повече пространство, а и спомагат за по-лесно отваряне и затваряне.

Самият факт, че можем да фиксираме пантата в различни ъгли и да разделим екрана в отделни прозорци е достатъчен, за да накараме хората около нас да се обръщат и зяпат. 

Можем да оставим Z Flip 3 полуотворен върху една от дългите му страни или “седнал” върху долния панел, което е удобно, когато сме на път или пък гледаме клипчета на бюрото.

Снимка 551996

Източник: lifestyle.bg

Големият 1.9 инча външен екран пък се оказа доста удобен начин за проверка на часа и нотификациите. Сам по себе си той прави и преживяването с този телефон различно от останалите.

И макар формата и приликата с огледалце да карат мнозина да мислят, че Z Flip 3 е по-скоро дамски телефон, според нас  моделът е унисекс и пасва добре в по-голяма длан. 

Снимка 551990

Източник: lifestyle.bg

Сгънатата форма е удобна за държане в джоба и дори се чудим защо Samsung и другите в бранша започнаха да работят по сгъваеми модели толкова късно. 

Забавление и разнообразие в джоба

Някои от нас помнят добре какво е да отваряш и затваряш капачето на мобилния си телефон, когато ти се скучно. 

Снимка 551992

Източник: lifestyle.bg

С телефон като Z Flip 3 е трудно да скучаем, но все пак можем да си го отваряме и затваряме поне 200 000 пъти (толкова обещават от Samsung), но да правим и цял куп други неща. 

Телефонът е с един от най-мощните процесори на пазара (SD 888) и с 8GB RAM, които ни позволяват да подкараме и най-взискателните игри. Издълженият екран и лесното застопоряване на различни повърхности го правят удобен за всякакво съдържание и игри, както и за видео срещи. 

Снимка 551991

Източник: lifestyle.bg

Камерата е двойна, предлага оптична стабилизация, Dual Pixel технология и видео заснемане с до 60FPS при 4К. Далеч е от възможностите на сензорите в Galaxy S21 Ultra например, но е напълно достатъчна за повече от нас. 

Разполагаме и с голяма гама от филтри, различни режими и екстри при снимане, типични за водещите модели на Samsung. 

Батерията на теория е сравнително скромна - капацитетът й е 3300mAh, но съвсем спокойно можем да изкараме цял ден, а и повече, с едно зареждане.

Снимка 551993

Източник: lifestyle.bg

Естествено, като типично устройство от екосистемата Galaxy, Z Flip 3 ни изкушава да го окомплектоваме с някои от слушалките и/или часовниците на Samsung, за да получим още по-цялостно и непрекъснато преживяване. 

Samsung Galaxy S22 Ultra, Galaxy Note и как Samsung смята да възроди премиум серията си

Samsung Galaxy S22 Ultra ще е новият Galaxy Note

Отливки на модела издадоха замисъла на Samsung

Някак неусетно минават часовете с Galaxy Z Flip 3. Дълго време го оглеждаш, щателно препипваш всяка гънка и извивка, осъзнаваш колко всъщност са ти липсвали сгъваемите телефони. Накрая просто не искаш да се разделяш с него.